Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Mijn Huis Mijn Architect

Mijn Huis Mijn Architect Op zaterdag 23 en zondag 24 september 2017 pakt de Orde van Architecten - Vlaamse Raad uit met een fonkelnieuwe editie van Mijn Huis Mijn Architect. Dit openhuizenevent helpt bouwheren op weg naar een ontwerper voor hun droomwoning.

Laat je dus inspireren en informeren. De architecten en bouwheren ontvangen je graag op zaterdag 23 en zondag 24 september en dit van 14u tot 18u.
MHMA: Energiezuinige eengezinswoning in Sint-Niklaas
Met deze hedendaagse woning in Sint-Niklaas tonen we aan dat energie besparen geen belemmering hoeft te zijn voor de woonkwaliteit. Het lage verbruik (+-250€/jaar) gaat hand in hand met open en lichte ruimten. Langs alle zijden valt er licht in de woning binnen en is de relatie met de omgeving optimaal. Hierdoor beleef je de woning elk uur van de dag ... Lees verder...
14 september 2012
MHMA: Nieuwbouw ééngezinswoning in Herk-De-Stad
Deze nieuwbouw ééngezinswoning staat in Herk-De-Stad en is tijdens Mijn Huis Mijn Architect alleen op zondag te bezoeken. In functie van het bouwprogramma van de bouwheer is er geopteerd voor een plat dak. Ook in het oogpunt van een compacter bouwvolume met in functie hiervan een gunstigere energieprestatie en binnenklimaat werd hiervoor geopteerd. ... Lees verder...
13 september 2012
MHMA: Bio-ecologische strobalenwoning in Zandhoven
Deze woning in Zandhoven is voor 90% opgetrokken in hernieuwbare of nagroeibare materialen volgens bio-ecologische opvattingen zoals stro/vlas/kurk/hout, overige 10% in gerecycleerde of recycleerbare grondstoffen. Er is nauwelijks gebruik gemaakt van kunststof.
De ruime woning is onderverdeeld in 2 zones, gescheiden door een centraal atrium als passieve ... Lees verder...
12 september 2012
MHMA: Speels ontwerp en gedurfde dakconstructie
Een vrijstaande woning in sobere kleuren in Sint-Gillis-Waas, een speels ontwerp met een gedurfde dakconstructie is het resultaat van de goede samenwerking tussen de opdrachtgevers en de architect. Deze woning is uitgevoerd als een laag-energie gebouw met doorgedreven zorg voor luchtdicht bouwen. Zij is voorzien van een geothermische warmtepomp, vloerverwarming, ... Lees verder...
11 september 2012
MHMA: Gemengd woonproject in Sint-Michiels
Na sloop van een vervallen loods ontstond op de Brugse buitenrand, langs het kanaal Gent-Brugge, plaats voor een uniek gemengd woonproject. De bouwsite biedt NU plaats aan een ondergrondse parking, 8 woningen en een kantoor. Het statige herenhuis is gerenoveerd tot studentenhuis.
Het maaiveld is autovrij. Vanuit de ondergrondse parking worden de ... Lees verder...
10 september 2012
MHMA: Nieuwbouwwoning in Londerzeel
De bouwheer wenste een woning waarbij twee gevelmaterialen werden gebruikt namelijk zwarte gevelsteen en witte crépis. De witte contour van het gebouw wordt op enkele plaatsen doorprikt waardoor de dieperliggende zwarte gevelsteen verschijnt. Hierdoor wordt het opgelegde concept van de bouwheer versterkt.

Het gebruik van deze contrasterende kleuren ... Lees verder...
7 september 2012
MHMA: Karaktervolle lage energiewoning in Zwijnaarde
Deze karaktervolle lage energiewoning is de nieuwe thuis voor een gezin aan de buitenrand van Gent. Het ontwerp kenmerkt zich door een hedendaagse en speelse vormgeving, door as-lijnen met een beleving van licht en ruimte. Een naadloze overgang tussen de binnen en buiten ruimtes vergroten het woonplezier in deze woning.

Het is een plaats waar ... Lees verder...
6 september 2012
MHMA: Nieuwbouwwoning met beroepspraktijk
Deze woning in Lummen is een kunstwerk van glas, bakstenen, staal en beton. Maar de kracht zit ook in energiebesparende toepassingen en slim materiaalgebruik waardoor de woning een E-peil haalt van 27.
De grote open leefruimte is volledig georiënteerd op de zon.

Het ontwerp is flexibel aan te passen volgens wijzigende noden in de toekomst ... Lees verder...
5 september 2012
MHMA: Budgetvriendelijke verbouwing van eengezinswoning
Ontdek op zaterdag 29 en zondag 30 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…
Vandaag de renovatie en uitbreiding van een éénsgezinswoning in Schoten.

Erg budgetvriendelijke verbouwing van een eengezinswoning. ... Lees verder...
4 september 2012
 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
De Vlaamse Renovatiedag
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba