Keukens

Cosentino introduceert Silestone XM

Cosentino introduceert Silestone XM
Cosentino, wereldleider in de productie van duurzame oppervlakken voor architectuur en design, zet een nieuwe stap in de ontwikkeling van zijn Hybriq+-technologie. Dit gebeurde met de introductie van Silestone XM. Deze evolutie voor het merk van hybride minerale oppervlakken onderscheidt zich van andere Silestone-kleuren en -collecties door een maximale kristallijn silica-inhoud van 10%. De productie van Silestone XM is een verbetering van de duurzame Hybriq+-technologie die in 2020 werd gelanceerd.

De innovatieve Hybriq+-technologie is zeven jaar geleden ontwikkeld en werd in 2020 geïntroduceerd. Deze mijlpaal weerspiegelt Cosentino's toewijding aan R&D&I in de wereldwijde sector van decoratieve en designoppervlakken. Met Hybriq+ heeft Cosentino de aard van zijn Silestone-product volledig getransformeerd naar meer veiligheid en duurzaamheid.

Cosentino introduceert Silestone XM
Dankzij deze innovatie wordt Silestone nu geproduceerd via een duurzaam proces dat gebruikmaakt van 100% hernieuwbare elektrische energie en 99% gerecycled water. Daarnaast is de samenstelling volledig herzien door de kristallijn silica-inhoud aanzienlijk te verminderen. Dit is gedaan door de introductie van nieuwe premium mineralen en minstens 20% gerecyclede grondstoffen, zoals glas. Dit alles terwijl dezelfde fysieke en mechanische prestaties behouden bleven, samen met de hoogwaardige ontwerp- en kleurdiepte waar Silestone bekend om staat.

Cosentino introduceert Silestone XM
Cosentino heeft vorig jaar een mijlpaal bereikt met betrekking tot de evoluerende technologie: 100% van de totale Silestone-productie valt nu onder Q40, wat een maximale silica-inhoud van 40% weerspiegelt. Tegelijkertijd zijn er vorderingen gemaakt met verschillende kleuren onder Q10, waarbij de formulering minder dan 10% kristallijn silica bevat. Dit jaar bereikt Cosentino een nieuw keerpunt met de introductie van Silestone XM. Dit zal alle nieuwe collecties van het merk omvatten die in 2024 worden gelanceerd, evenals de andere kleuren die al met minder dan 10% kristallijn silica zijn geproduceerd.

Cosentino introduceert Silestone XM
Het doel van het bedrijf is om de rest van de kleuren in het portfolio onder dit nieuwe merk te laten vallen. Deze prestatie is de grootste recente bijdrage van Cosentino aan de evolutie van zijn branche en heeft tot doel de oppervlakte-industrie te leiden naar concrete waarden van grotere duurzaamheid, circulaire economie en veiligheid binnen de waardeketen.

Silestone XM werd voor het eerst onthuld tijdens de KBIS-beurs in Las Vegas, het belangrijkste evenement in Noord-Amerika voor de keuken- en badindustrie. Het is ook gepresenteerd tijdens recente evenementen in Spanje, zoals de hedendaagse kunstbeurs ARCOmadrid of de C.Next Retail Iberia & Latam conventie. Binnenkort zal Silestone XM de EARTHIC by Silestone XM capsulecollectie lanceren, ontworpen in samenwerking met FormaFantasma, een Italiaanse designstudio die internationaal erkend is voor onderzoek naar duurzame productieprocessen van design. Deze collectie zal ook het leidmotief zijn van de EARTHIC LAB X FORMAFANTASMA-installatie die Cosentino de komende weken zal onthullen tijdens de Milan Design Week op Fuorisalone.

Dit jaar zal een van de collecties binnen de Silestone XM-categorie Le Chic Bohème zijn. Het is een uitbreiding van de al geprezen Le Chic-serie die in 2023 werd geïntroduceerd. Deze serie was een geavanceerde ontwerpuitdaging die de schoonheid van texturen en klassieke geaderde patronen in Silestone opnieuw vastlegde.

Cosentino introduceert Silestone XM

Ook interessant