Keukens

Zo onderhoud je jouw composiet aanrechtblad

Zo onderhoud je jouw composiet aanrechtblad
Keukenbladen gemaakt van composiet zijn ontzettend duurzaam en tegen een hele hoop bestand. Sommige bladen zijn zelfs voorzien van een nanotechnologie, zoals Silestone by Arte. En dat ligt gewoon bij jou in de keuken! Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van jouw composiet en aan recht blad optimaal blijft, is het goed om deze regelmatig te onderhouden. Hier lees je hoe je dat het beste kunt doen!

Wat is composiet?

Laten we bij het begin beginnen. Want wat is composiet eigenlijk? We houden het kort: composiet is een mix van kwarts en hars waar vaak ook kleine deeltjes glas, spiegel of granietkorrels aan worden toegevoegd. Doordat een composiet aanrechtblad technisch vervaardigd wordt, zijn aanrechten in vele verschillende kleuren en uitvoeringen te verkrijgen. Voor ieder wat wils dus!

Omdat alle materialen onder hoge druk tegen elkaar worden geperst, is een composiet aanrechtblad oersterk en erg dicht. Dit maakt composiet super hygiënisch en onderhoudsvriendelijk.

Voorkomen is beter dan genezen

Hoewel een composiet aanrechtblad heel onderhoudsvriendelijk is, blijft het gevoelig voor vlekken. Daarnaast kunnen hete pannen of ovenschalen voor een verkleuring van het hars zorgen. Dit is blijvend. Gebruik dus altijd een onderzetter, want voorkomen is beter dan genezen!

Het schoonmaken van jouw composiet aanrechtblad

Een composietaanrechtblad is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, bijvoorbeeld gepolijst, sueÌde of volcano. Om gepolijst composiet schoon te maken, neem je het blad af met een doek en een sopje van warm water met een zacht schoonmaakmiddel zoals ArteCream. Dit is een speciaal ontwikkeld reinigingsmiddel voor composiet en voor alle soorten geschikt. Schud de fles voor gebruik en spoel het aanrecht na met wat water of een vochtige doek. Vergeet het werkblad niet af te drogen met een doek of een trekker.

ArteCream is ook geschikt voor andere afwerkingen van een composieten aanrechtblad, echter gebruik je bij een ruwer blad een spons om het oppervlakte te reinigen. Kalkvlekken op het blad of rondom de kraan –denk aan witte kringen–kun je het beste verwijderen met wat natuurazijn. Giet een beetje azijn over de vlek en laat het 2 aì 3 minuten liggen. Veeg het blad daarna af en spoel het na met schoonwater.

Composiet aanrechtblad onderhouden?

Ben jij op zoek naar de juiste producten voor jouw keukenblad? Neem dan een kijkje in de webshop van Arte. Hier vind je verschillende onderhoudspakketten voor elk materiaal. Interesse in een nieuwe keuken of nieuw keukenblad?