Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   12 mei 2022 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Donderdag 12 mei is er op sommige plaatsen in het oosten eerst nog nog vrij veel bewolking, met nog kans op een buitje. Elders begint de dag vrij zonnig. Geleidelijk verschijnen er meer wolkenvelden. In de loop van de namiddag krijgt de zon dan terug meer ruimte. De maxima liggen rond 16 of 17 graden aan zee en in de Hoge Venen en tussen 18 en 22 graden elders. De wind waait zwak tot matig, en later meestal matig uit zuidwest tot west. Aan zee kan de wind tijdelijk toenemen naar matig tot vrij krachtig.

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag is het droog en licht bewolkt, al kunnen er in sommige streken wel wat meer wolkenvelden opduiken. Het kwik daalt tot rond 6 graden in Hoog-België, tot rond 8 graden in het centrum en tot 10 graden aan zee. De wind waait matig uit westzuidwest tot west, krimpend naar zuidwest.

Vrijdag 13 mei blijft het droog. 's Ochtends is het gedeeltelijk bewolkt, maar in de loop van de namiddag verwachten we meer zonnige perioden. De maxima liggen tussen 16 graden in de Hoge Venen en 21 graden in de Kempen. De wind waait matig, en aan zee matig tot vrij krachtig, uit het westzuidwesten.

Zaterdag wordt het zonnig met soms een sluier van hoge wolken. De temperatuur stijgt tot 19 of 20 graden in de hoge Ardennen en tot tussen 21 en 23 graden in Laag-België. Aan de kust zorgt een zeebries voor koelere maxima van 17 graden. De wind waait meestal zwak uit het zuidwesten, ruimend naar noord of veranderlijk wordend. Aan zee wordt hij matig uit noordwest tot noord.

Zondag wordt het vrij warm met veel zon, al wordt die soms gesluierd door hoge wolken. De maxima liggen tussen 23 graden in de Hoge Venen en 28 graden in Laag-België. De wind waait zwak tot soms matig uit het zuidoosten. Aan zee draait hij geleidelijk naar het noordoosten.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo