Het Weer

Weersverwachting voor de komende dagen

Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 12 april start vaak zwaarbewolkt. In het westen zijn er al wat opklaringen. In de loop van de dag breiden de opklaringen zich uit naar de rest van het land maar bezuiden Samber en Maas blijven de wolken lang overheersen. Het kwik stijgt van 15 of 16 graden in de Ardennen en van 19 tot 21 graden in Laag- en Midden-België. De zwakke tot matige wind uit zuidzuidwest ruimt naar zuidwest en wordt eerder matig.

Vrijdagnacht blijft het lichtbewolkt met vrij veel hoge bewolking. De minima dalen naar waarden tussen 7 en 12 graden bij een zwakke tot matige wind uit zuidzuidwest.

Zaterdag is het vrij zonnig met vooral vrij veel hoge bewolking. Het wordt nog zachter met maxima van 19 graden in de Ardennen tot lokaal 23 graden in Vlaanderen. De wind waait matig uit het zuidwesten.

Zondag stroomt koelere lucht ons land binnen vanaf de Noordzee. Er is hierdoor meer bewolking aanwezig maar het blijft droog. We halen nog maxima van 12 of 13 graden aan zee en op het Ardense reliëf tot 14 of 15 graden in het centrum.

Maandag start droog maar in de loop van de dag wordt het guur met soms intense buien die ons land binnen trekken vanaf het noordwesten. Lokaal is onweer mogelijk. Het wordt gevoelig frisser met maxima van 6 of 7 graden in de Hoge Ardennen tot 10 of 11 graden in Laag- en Midden-België. De wind waait eerst nog matig uit het zuidwesten maar wordt krachtiger in de loop van de dag met rukwinden rond 60 à 70 km/h.

Ook dinsdag is het wisselvallig met enkele voorjaarsbuien. Het blijft fris met maxima rond 9 à 10 graden in het centrum. De wind blijft goed voelbaar.

Woensdag krijgen we een afwisseling van opklaringen, wolken en enkele buien. De maxima schommelen tussen 6 en 10 graden.

Donderdag is het wisselend bewolkt en kunnen er nog steeds enkele buien vallen. Het blijft fris met maxima in het centrum rond 10 graden.
Build for Life