Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   1 december 2023 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 1 december start de dag met lage wolken en (aanvriezende) mist. Er is nog wat lichte (smeltende) sneeuw mogelijk in Belgisch Lotharingen terwijl er al opklaringen verschijnen aan de kust en op het Ardens massief. In de namiddag blijft het grijs op veel plaatsen en het is waarschijnlijk wachten tot het einde van de dag eer er enkele opklaringen verschijnen. Enkel aan de kust en in het zuiden is de zon te zien. Het blijft koud met maxima tussen -3 graden in de Oostkantons, 0 tot +1 graad in de andere streken en tot +3 graden langs de Franse grens.

Vrijdagnacht worden de opklaringen breder, maar ontstaan er lokaal ook aanvriezende mistbanken en lage wolkenvelden. Het is een zeer koude nacht met minima van 0 tot -6 graden over het westen en het centrum, en van -7 tot -9 graden ten zuiden van Samber en Maas. In sommige Ardense valleien kan het nog kouder worden. De wind is zwak uit noordoostelijke of veranderlijke richtingen.

Zaterdag is het opnieuw grijs met nevel en mist, vooral dan ten zuiden van Samber en Maas. Nadien verschijnt de zon op sommige plaatsen. Het blijft op de meeste plaatsen droog maar enkele winterse buien kunnen vanaf de Noordzee de kust bereiken. Maxima tussen -5 graden op de Ardense hoogten, +1 graad in het centrum en +4 graden aan de kust. De wind is zwak uit zuidwest of uit veranderlijke richtingen.

Zondag verloopt wisselend tot soms zwaarbewolkt. Het blijft droog al neemt later op de namiddag of de avond de kans op wat lichte winterse neerslag toe vanaf het westen. Het wordt zo'n 3 graden in het centrum van het land.

Maandag is het zwaarbewolkt met toenemende kans op neerslag in de loop van de dag. Maxima rond 5 graden in het centrum.

Dinsdag blijft het wisselvallig met veel wolken en regelmatig perioden met regen. Maxima tussen 5 en 7 graden in Vlaanderen.

Woensdag blijft het zwaarbewolkt en een nieuwe regenzone kan door het land trekken vanuit Frankrijk. Maxima rond 7 graden in het centrum.

Donderdag blijft de bewolking overheersen maar de kans op neerslag zou moeten afnemen met nog enkele plaatselijke buien. De maxima veranderen nauwelijks.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo