Ron Arad ontwerpt ongewone sculptuur met Silestone

12 april 2018 Bron: King George
Ron Arad ontwerpt ongewone sculptuur met Silestone
10LAYERS, de nieuwe sculptuur van de Britse ontwerper Ron Arad, kan je op z’n minst een opvallend stuk noemen. Arad ging aan de slag met de kwartsoppervlakken van Silestone om een originele pingpongtafel te produceren. Het resultaat is een buitengewoon ontwerp uit Silestone, roestvrij staal en brons. Voor een verrassend spelletje pingpong!

Het idee voor 10LAYERS ontstond toen Ron Arad een bezoek bracht aan de fabriek van Cosentino in Almería (Spanje). ‘Toen ik de state-of-the-artproductie van Dekton en Silestone zag, kwam onwillekeurig de gedachte bij me op “wat zou je nog meer kunnen doen met dit magische materiaal?”’ legt hij uit. Door het ultraharde kwartsmateriaal te gebruiken om deze bijzondere pingpongtafel te ontwikkelen, stelt hij zowel Silestone als het pingpongspel in een nieuw, verrassend perspectief.

Pingpong in een nieuw jasje

10LAYERS

Tien verschillende kleurlagen vormen samen het blad van de tafel. De Silestoneplaten zijn afwisselend aangebracht in vier contrasterende kleuren: Iconic White, Kensho, Cemento Spa en Negro Tebas. En de holle vorm? Die voegde Arad toe om het pingpongspel een verrassende wending te geven. Door de opstaande randen duren de rally’s immers langer en ontstaat er een heel nieuwe wisselwerking tussen de spelers.

Pingpong in een nieuw jasje

Over Ron Arad

De Britse ontwerper Ron Arad werd geboren in Tel Aviv in 1951. Hij studeerde aan de Jerusalem Academy of Art en de Achitectural Association in Londen. In zijn werk experimenteert hij voortdurend met de mogelijkheden van materialen zoals staal, aluminium en kwartsoppervlakken, en met de vormen en structuren van bekende meubels. Met zijn radicaal vernieuwende ontwerpen won hij verschillende prijzen en titels, zoals de London Design Medal in 2011.

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo