Buitenschrijnwerk

De prijs van ramen: waar hou je best rekening mee?

De prijs van ramen: waar hou je best rekening mee?
Dit is een realisatie van Aliplast specialist Alu-Xtra, Nijlen
Er zijn verschillende soorten ramen. Maar wat bepaalt de prijs en waar kan je besparen? Aliplast, fabrikant van aluminium systemen voor ramen, deuren, veranda's en terrasoverkappingen geeft u graag wat advies.

Kies het juiste aantal en type ramen

Denk goed na over het aantal ramen, het type en de grootte die je nodig hebt. Meer ramen betekent over het algemeen meer materiaal- en installatiekosten. Daarnaast zijn er verschillende types ramen: vaste, draai-, kip- of draaikipramen, schuiframen, hefschuiframen, …. Elk type heeft zijn functies, waardoor je de toepassingen kan aanpassen aan jouw budget. Denk ook na over de nodige opties zoals een vliegenraam of rolluik, maar ook aan inbraakwerend beslag.

Aliplast - De prijs van ramen: waar hou je best rekening mee?
Dit is een realisatie van Aliplast specialist Alu-Xtra, Nijlen

Kies het juiste materiaal

De prijs van een raam wordt eerst en vooral bepaald door het materiaal van de profielen. Let op dat je hier de juiste keuze maakt: de op eerste zicht goedkoopste keuze, kan achteraf nog heel wat bijkomende onderhoudskosten geven. Bij aluminium ramen heb je die niet: je hoeft ze namelijk niet te schilderen of vernissen. Naargelang de woonomgeving en het milieu poets je twee tot vier keer per jaar jouw aluminium ramen. Voor een goed kleurbehoud, dien je ook jaarlijks één maal je aluminium te behandelen. Hiervoor heeft Aliplast milde onderhoudsproducten. Heel onderhoudsvriendelijk dus.

Hou ook rekening met de levensduur van de ramen die je kiest. Aluminium profielen gaan tientallen jaren mee: ze kunnen niet roesten, barsten of kromtrekken en zijn bijzonder kleurvast. Aliplast biedt zelfs een kleurengamma aan met 25 jaar lakgarantie. Da's pas zorgeloos genieten !

Aliplast - De prijs van ramen: waar hou je best rekening mee?
Dit is een realisatie van Aliplast specialist Alu-Xtra, Nijlen

Investeer in isolatie

Hou rekening met uw budget, maar denk ook het na over het geld dat u op langere termijn uitspaart door te investeren in betere isolatie. Dit geldt zowel voor het profiel als het glas.

De nieuwe generatie aluminium ramen en deuren van Aliplast hebben een thermische onderbreking, een met glasvezelversterkte kunststof, om de isolatiewaarde te verhogen. Bij aluminium ramen wordt ook gewerkt met verschillende 'kamers'. Het huidige aluminium schrijnwerk heeft een uitstekende isolatiewaarde, waardoor deze ramen zelfs geschikt zijn voor passiefhuizen.

Ook qua glas heb je een uitgebreide keuze. Tot in de jaren '70 hadden woningen vooral enkelvoudig glas. Ondertussen is zelfs dubbel glas al voorbijgestreefd. Hoogrendementsglas is nu de standaard: dit type glas isoleert 2 tot 3 keer beter dan gewoon dubbel glas, en 4 tot 5 keer beter dan enkel glas. Een meerprijs, maar zeker zijn investering waard.

Geïnteresseerd in aluminium ramen? Neem een kijkje op de Aliplast website en vraag meteen je offerte aan.

Ook interessant