Buitenschrijnwerk

Waarom kiezen voor aluminium ramen?

Waarom kiezen voor aluminium ramen?
Foto: Nick Decombel
Ramen en deuren kies je niet zomaar. Er zijn wel wat factoren om rekening mee te houden: onderhoud, kostprijs, stijl, … maar waarom kiezen voor aluminium ramen?

Aliplast zet de voordelen op een rijtje.

Geschikt voor elke bouwstijl

Aluminium ramen zijn tegenwoordig enorm populair dankzij hun strakke en moderne uitstraling. Waarom kiezen voor aluminium ramen? Je kiest zelf welke look je wil, want aluminium raamprofielen zijn er in verschillende soorten en kleuren. Dat maakt ze geschikt voor elke bouwstijl, van klassiek over pastorij tot modern. Vanwege hun hoge stabiliteit zijn bovendien grote, slanke ramen mogelijk.

Waarom kiezen voor aluminium ramen? Aluminium heeft sterke isolatieprestaties

Vroeger isoleerden aluminium ramen niet goed, maar dit is verleden tijd. Aluminium raamprofielen hebben een zeer goede isolatiewaarde, waardoor ze zelfs geschikt zijn voor passiefhuizen.

Waarom kiezen voor aluminium ramen? - Aliplast
Foto: Nick Decombel

Beschikbaar in allerlei kleuren en tinten

Aluminium ramen zijn beschikbaar in oneindig veel kleuren. Naar afwerking kan je kiezen voor mat, glanzend, of structuurlak. Desgewenst kan je binnen en buiten zelfs een andere kleur kiezen. Aliplast biedt zelfs een kleurengamma aan met 25 jaar lakgarantie.

Heel onderhoudsvriendelijk

Aluminium ramen moet je niet te schilderen of vernissen. Naargelang de woonomgeving en het milieu poets je twee tot vier keer per jaar jouw aluminium ramen: landelijk is 2 keer per jaar voldoende, in de stad en aan de kust zo’n 4 keer per jaar.

Aluminium ramen gaan lang mee

Bij de aankoop van je nieuwe ramen let je natuurlijk ook op kwaliteit en duurzaamheid, zodat je jarenlang kunt genieten van je keuze. Waarom kiezen voor aluminium ramen? Aluminium raamprofielen gaan tientallen jaren mee. Aluminium profielen kunnen niet roesten, barsten of kromtrekken en zijn bijzonder kleurvast.

Een ecologische keuze

Aluminium is 100% recycleerbaar. Dit proces kan blijvend herhaald worden zonder kwaliteitsverlies. Door aluminium te recycleren, verminder je ook de CO² uitstoot. Zo draag je ook je steentje bij aan een goed milieu.

Geschikt voor grote ramen

Aluminium is heel licht maar tegelijkertijd ook erg sterk, waardoor het bijzonder geschikt is voor grote raamoppervlaktes. Op die manier geniet je van veel lichtinval en een ruimtelijk effect, zonder toe te geven op design en stijl.

Waarom kiezen voor aluminium ramen? - Aliplast
Foto: Nick Decombel

Inbraakveilig

Waarom kiezen voor aluminium ramen? Aluminium is enorm sterk en bijna onbreekbaar. Hoe steviger het materiaal, hoe minder kans een inbreker er een koevoet tussen kan steken om je deur open te breken. Gecombineerd met inbraakwerend beslag heb je een heel veilige oplossing.

Waarom kiezen voor aluminium ramen? Vind hier een Aliplast dealer in uw buurt voor advies op maat en een vrijblijvende prijsofferte.

Realisatie: Lode Desender (www.desender.be)

Ook interessant