Buitenschrijnwerk

De u-waarde van aluminium ramen berekenen? Dat doe je zo

De u-waarde van aluminium ramen berekenen? Dat doe je zo
Laat een Aliplast specialist de u-waarde van aluminium ramen berekenen
Als je de u-waarde van aluminium ramen berekenen wil, informeer je dan goed over de bepalende onderdelen. Het glas, de profielen en de afstandshouders.
Wie bouwt of renoveert, moet niet alleen denken aan de esthetiek, maar ook aan energiebesparingsmogelijkheden. Isolatie, verwarming, verlichting, warmtepompen en zonnepanelen zijn slechts enkele van de vele manieren waarop je energie kunt besparen in je woning. Soms kan het echter lastig zijn om door de bomen het bos te zien. Wat is een verstandige keuze? Hier zijn alvast enkele tips voor het kiezen van je ramen.

De u-waarde van aluminium ramen berekenen met de Ug-waarde, Uf-waarde en Uw-waarde

De isolatie-efficiëntie van een materiaal wordt uitgedrukt in de U-waarde. Deze geeft aan hoeveel warmte er bij een specifiek materiaal per vierkante meter verloren gaat. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie. Dit geldt zowel voor het profiel als voor het glas. De u-waarde van aluminium ramen berekenen houdt verband met drie factoren. Deze bepalen de globale U-waarde van je nieuwe raam: de U-waarde van het glas (Ug), de U-waarde van het profiel (Uf) en de thermisch verbeterde afstandshouders tussen het glas. De U-waarde van het raam (Uw) geeft aan hoeveel warmte er in totaal verloren gaat door het gehele raam en houdt rekening met de U-waarde van het glas (Ug), het profiel (Uf) en de afstandshouders tussen het glas.

Sterke isolatieprestaties dankzij aluminium ramen

Het type profiel dat gekozen wordt, heeft een grote invloed op de totale isolatie-efficiëntie. En als je de u-waarde van aluminium ramen berekenen wil is de isolatiewaarde van je profielen dus erg bepalend. In het verleden werden aluminium ramen vaak als slecht geïsoleerd beschouwd, maar tegenwoordig is dit niet meer het geval. De nieuwste generatie aluminium ramen zijn voorzien van thermische onderbrekingen, waardoor de isolatie-efficiëntie aanzienlijk is verbeterd. Bijvoorbeeld de Alu ramen van Aliplast hebben een thermische onderbreking gemaakt van glasvezelversterkte kunststof om de isolatie-efficiëntie te verhogen. Bij aluminium ramen wordt ook gewerkt met verschillende ‘kamers’. Ga je de u-waarde van aluminium ramen berekenen dan merk je dat de huidige aluminium ramen een uitstekende U-waarde hebben, variërend van 1,5 tot 0,8 W/m²K, afhankelijk van het gekozen type glas.

de u-waarde van aluminium ramen berekenen, vraag Aliplast advies
Vraag Aliplast advies en laat de u-waarde van aluminium ramen berekenen

Hoogrendementsglas betekent een flinke besparing

Tot in de jaren '70 werden woningen vooral voorzien van enkel glas. Tegenwoordig wordt zelfs dubbel glas al overtroffen door hoogrendementsglas, welke de standaard is geworden. Hoogrendementsbeglazing isoleert tot wel 3 keer beter dan gewoon dubbel glas en tot wel 5 keer beter dan enkel glas. Wil je de u-waarde van aluminium ramen berekenen dan is een lage U-waarde van het glas dus een tweede belangrijke bijdrager aan je totale isolatie-efficiëntie. Door 1 m² enkel glas te vervangen door hoogrendementsglas, kunt u elk jaar ongeveer 25 liter stookolie of 23 m³ aardgas besparen. U kunt berekenen hoeveel u kunt besparen door hoogrendementsglas met behulp van deze calculator.

Premies waar je recht op hebt

De Vlaamse overheid investeert tijdens deze legislatuur nog 1 miljard euro in renovatie-leningen en -premies. Wie investeert in een bestaande woning, appartement, appartementsgebouw of een niet-woongebouw (bedrijfspand of kantoorgebouw), kan afhankelijk van de doelgroep waartoe hij/zij behoort, ook financiële steun aanvragen voor ramen en deuren. Mijnverbouwpremie.be is het eengemaakte online platform voor het aanvragen van premies van de Vlaamse overheid voor renovatie en energiebesparende investeringen. Bent u benieuwd welke premies u kunt aanvragen en op hoeveel premiebedrag u recht heeft? Raadpleeg dan de simulator op https://apps.energiesparen.be/simulator-mijnverbouwpremie. Alle informatie over deze premies kunt u vinden in deze folder.

Bepaal de stijl van je woning dankzij aluminium ramen en gevelbekleding

Aluminium ramen zijn momenteel heel populair. De u-waarde van aluminium ramen berekenen loont dus zeker de moeite. Met aluminium kan je de stijl van je woning volledig zelf bepalen, inclusief gevelbekleding. Aluminium raamprofielen zijn in elke kleur beschikbaar, waardoor ze geschikt zijn voor elke bouwstijl, van klassiek tot modern. Benieuwd welke aluminium ramen het beste bij uw woning passen? Ontdek hier het volledige aanbod van Aliplast.

Laat de de u-waarde van aluminium ramen berekenen door een Aliplast specialist in uw buurt, vraag advies op maat en een vrijblijvende prijsofferte.

de u-waarde van aluminium ramen berekenen met Aliplast
Laat een Aliplast specialist de u-waarde van aluminium ramen berekenen

Realisatie: Aluxtra

Ook interessant