Isolatie

Bereken jouw isolatiebesparing met het Isolatiekompas

Bereken jouw isolatiebesparing met het Isolatiekompas
Heeft jouw woning nog extra isolatie nodig om de Europese energieambities 2050 te halen? Indien ja, welke isolatieoplossing kies je dan? Hoe dik moet je isoleren? En bovenal: hoeveel kWh, CO2 en geld kan je concreet besparen wanneer je het dak, de buitenmuren of de vloer van je woning (na-)isoleert? Ontdek het nu met het nieuwe Isolatiekompas op www.Isolatiekompas.be.

Je dak, buitenmuren of vloer isoleren conform de Europese energieambities 2050 is altijd een goede investering. Je verhoogt je comfortgevoel, je maakt je woning waardevast, je bewijst het milieu een dienst en je bespaart op je energiefactuur.

Maar welke isolatieoplossingen zijn het meest geschikt voor het gebouwdeel dat jij wil na-isoleren?

Welke dikte heb je ervan nodig om aan een maximale U-waarde van 0,24 W/m²K te voldoen?

En hoeveel bedraagt, heel concreet, jouw persoonlijke besparing in kWh (warmtevraag), CO2 uitstoot en geld wanneer je het dak, de buitenmuren en/of de vloer van jouw woning isoleert of na-isoleert om aan de Europese energieambities 2050 te voldoen?

Dat kan je voortaan berekenen via het nieuwe Isolatiekompas van Recticel Insulation op www.Isolatiekompas.be Je volgt daarvoor 4 eenvoudige stappen:

STAP 1: Wat wil je isoleren?

Duid aan welk gebouwdeel of welke gebouwdelen je wil isoleren: hellend dak, plat dak, muur en/of vloer, en geef het aantal m² in.

STAP 2: Beschrijf je huidige situatie

Geef aan of in dat gebouwdeel of die gebouwdelen al dan niet reeds isolatie aanwezig is. Zo ja: van welk materiaal en in welke dikte?

STAP 3: Kies je toekomstige isolatie

Kies met welke isolatieoplossing je wil werken om het geselecteerde gebouwdeel of de geselecteerde gebouwdelen (na) te isoleren en kies de gewenste dikte. Het Isolatiekompas berekent automatisch welke dikte je van die oplossing nodig hebt om een U-waarde van 0,24 W/m²K te halen. Als je dikker wil isoleren, kan je dit aangeven.

STAP 4: Bereken je besparing

Het Isolatiekompas berekent op basis van je antwoorden hoeveel geld, kWh en kg CO2 je elk jaar kan besparen op je energiefactuur, je energieconsumptie en je CO2-uitstoot wanneer je het gebouwdeel of de gebouwdelen (na-)isoleert met de gekozen isolatieoplossing.

Na de berekening kan je ook je persoonlijk rapport aanvragen met gedetailleerde besparingen per isolatietoepassing.

Bereken jouw isolatiebesparing via www.Isolatiekompas.be

Bereken jouw isolatiebesparing met het Isolatiekompas