Recticel neemt thermische isolatieplatendivisie van Gór-Stal over

19 maart 2021 Bron: Recticel Insulation
Recticel neemt thermische isolatieplatendivisie van Gór-Stal over
Recticel kondigt aan dat het voorlopige overeenkomsten heeft gesloten met de eigenaars van het Poolse privébedrijf Gór-Stal Sp. z o.o. ("Gór-Stal") om de Gór-Stal activiteiten op het gebied van polyisocyanuraat-gebaseerde (PIR) thermische isolatieplaten over te nemen.

De overname zal in contanten plaatsvinden voor een ondernemingswaarde van EUR 30 miljoen, waarvan EUR 27,25 miljoen betaalbaar is bij afsluiting en EUR 2,75 miljoen betaalbaar in twee gelijke schijven in 2022 en 2023. De transactie is onderworpen aan een bevestigend boekenonderzoek (due diligence) en gebruikelijke opschortende voorwaarden.

In 2015 startte Gór-Stal zijn activiteiten inzake PIR-isolatieplaten met de bouw van een nieuwe fabriek in Bochnia, die zich toelegt op de productie van de hoogwaardige thermische isolatieplaten termPIR® bestemd voor de bouwsector. In 2020 stelde de fabriek in Bochnia 66 mensen tewerk en genereerde het een netto-omzet van EUR 16,7 miljoen en een genormaliseerde EBITDA van EUR 2,5 miljoen, op basis van een kapaciteitsbezetting van circa 40%.

De overname van de Gór-Stal isolatieplaten business zal leiden tot een versnelde expansie naar de Centraal- en Oost-Europese markten, waar Recticel tot dusver niet aanwezig was.

De transactie zal naar verwachting tegen juli 2021 worden afgerond.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo