Isolatie

Recticel bouwt aan de Werf van de toekomst met Living Tomorrow

Recticel bouwt aan de Werf van de toekomst met Living Tomorrow
Iedereen kent Living Tomorrow wel van het Huis van de Toekomst in Vilvoorde. Hoe zullen we morgen wonen, bouwen of energie besparen? Hoe zien de steden van de toekomst eruit? Hoe evolueert de bouwindustrie? En wat met verdere digitalisatie van het bouwproces? Jaarlijks geeft Living Tomorrow meer dan 150.000 bezoekers een antwoord op deze en andere boeiende vragen.

Recticel Insulation en Living Tomorrow slaan de handen in elkaar voor de bouw van een nieuwe innovatiecampus en een Hotel van de Toekomst. In dit hightech concept worden zowel thermische als akoestische isolatieoplossingen van Recticel ingezet.

Duurzame innovatie is één van de belangrijkste drijfveren van alle onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen van Recticel. Efficiënte isolatie is de kern van ons Sustainability programma, want duurzame isolatie uit zich in minder energieverbruik en CO2-uitstoot.

Recticel bouwt aan de Werf van de toekomst met Living Tomorrow
Naast duurzaam bouwen staat ook technologie hoog op de agenda van Living Tomorrow. De digitale transformatie van de bouwsector is een feit en dit biedt alleen maar opportuniteiten voor Recticel en bouwprofessionals. “Living Tomorrow is voor Recticel Insulation een innovatielab om nieuwe technieken en tools te onderzoeken en zo onze innovatieve isolatieconcepten verder vorm te geven. In het project Werf van de toekomst analyseren we samen met partners de verdere digitalisatie van het bouwproces en vooral de meerwaarde voor de aannemers en architecten. Innovatie en technologie in de bouwsector gaan ook steeds meer hand in hand. Denk maar aan 3D printen, robotica, BIM, drones… maar nog te vaak is de toegevoegde waarde voor de bouwprofessionals zoek”, zo verduidelijkt Peggy Matthys, Head of Marketing bij Recticel Insulation.

De Werf van de toekomst maakt technologie tastbaar en geeft een nieuwe dimensie aan het bouwproces.

Recticel bouwt aan de Werf van de toekomst met Living Tomorrow

Ook interessant