Buitenschrijnwerk

Steellook of stalen ramen kiezen, de voordelen van aluminium

Steellook of stalen ramen kiezen, de voordelen van aluminium
Je ziet ze steeds vaker: aluminium ramen en deuren in steellook. Wat doe je dan best, steellook in aluminium of stalen ramen kiezen? Ontdek het hier.

Steellook ramen en deuren zijn zo populair omdat aluminium als materiaal een aantal aantrekkelijke eigenschappen heeft t.a.v. staal. Met steellook ramen en deuren behoud je dan ook de authentieke stijl van staal, gecombineerd met de voordelen van aluminium.

Een perfect oplossing voor diverse type gebouwen

Dankzij de ultraslanke profielen met mogelijke kruishoutverdelingen hebben deze aluminium ramen de authentieke look van staal. Ze passen perfect in landelijke pastorijwoningen of hoevewoningen, maar ook in lofts of bij de renovatie van industriële gebouwen. De superslanke profielen van aluminium steellook ramen zijn licht en sterk waardoor ze perfect combineren met grote glaspartijen.

Steellook of stalen ramen kiezen, de voordelen van aluminium

Sterke isolatieprestaties

Afwegen of je steellook of stalen ramen kiezen moet, gaat natuurlijk ook over de vraag welke ramen de beste isolatieprestaties voorleggen. Vroeger isoleerden aluminium ramen niet goed, maar dit is verleden tijd. Aluminium raamprofielen hebben een zeer goede isolatiewaarde. Dit wordt uitgedrukt met de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatiewaarde. Het Max Light Steel gamma van Aliplast heeft een U-waarde van 0.97 W/m²K, waardoor je ruim aan de isolatienorm voldoet. Naast de isolatiewaarde van de profielen is natuurlijk ook de isolatiewaarde van het glas zeer belangrijk. Raadpleeg je lokale ramenspecialist voor de optimale combinatie voor jouw huis.

Beschikbaar in allerlei kleuren en tinten

Zwart is momenteel de meest gevraagde kleur voor steellook ramen. Het past namelijk overal bij en het heeft een tijdloze uitstraling. Wil je toch een andere kleur ? Geen probleem: aluminium ramen van Aliplast zijn beschikbaar in oneindig veel kleuren. Naar afwerking kan je kiezen voor mat, glanzend, structuurlak. Desgewenst kan je binnen en buiten zelfs een andere kleur kiezen. Steellook of stalen ramen kiezen, met aluminium als materiaal behoud je inzake kleuren en oppervlakte afwerking een authentieke look. Ontdek hier ter inspiratie alvast dit prachtige renovatieproject met Max Light Steel.

Een kleurgarantie van 25 jaar, da’s zorgeloos genieten

Anderzijds wanneer je gaat bepalen of je steellook of stalen ramen kiezen moet, spelen kwaliteit en duurzaamheid eveneens een belangrijke rol. Zodat je jarenlang kunt genieten van je keuze. Aluminium raamprofielen gaan tientallen jaren mee. Aluminium profielen kunnen niet roesten, barsten of kromtrekken en zijn bijzonder kleurvast. Aliplast biedt zelfs een kleurengamma aan met 25 jaar lakgarantie.

Heel onderhoudsvriendelijk

Aluminium ramen moet je niet te schilderen of vernissen. Naargelang de woonomgeving en het milieu poets je twee tot vier keer per jaar jouw aluminium ramen: landelijk is 2 keer per jaar voldoende, in de stad en aan de kust zo’n 4 keer per jaar.

Steellook of stalen ramen kiezen, de voordelen van aluminium

Inbraakveilig

Aluminium is enorm sterk en bijna onbreekbaar. Hoe steviger het materiaal, hoe minder kans een inbreker er een koevoet tussen kan steken om je deur open te breken. Gecombineerd met inbraak werend beslag heb je een heel veilige oplossing.

Steellook of stalen ramen kiezen, maak een ecologische keuze

Aluminium is 100% recycleerbaar. Dit proces kan blijvend herhaald worden zonder kwaliteitsverlies. Door aluminium te recycleren, verminder je ook de CO² uitstaat. Steellook of stalen ramen kiezen, met aluminium draag je ook je steentje bij aan een goed milieu.

Steellook of stalen ramen kiezen. Interesse in aluminium ramen of deuren? Vind hier een Aliplast dealer in je buurt voor advies op maat en een vrijblijvende prijsofferte.

Ook interessant