Keukens

Handige tips voor het bouwen van een buitenkeuken

Handige tips voor het bouwen van een buitenkeuken
De zomer staat voor de deur, en dat betekent dat het barbecue-seizoen ook weer in aantocht is. En wat is nu beter dan koken in de buitenlucht? Als je houdt van koken en toe bent aan een beetje afwisseling, dan is het bouwen van een buitenkeuken misschien wel de perfecte oplossing. Als je een keuken op maat voor buiten al eens overwogen hebt, maar het toen niet hebt gedaan omdat het een te grote uitdaging leek, maak je dan geen zorgen! Hieronder vind je handige tips om je te helpen bij het plannen, bouwen en genieten van je eigen stukje culinaire paradijs buiten in je eigen tuin.

Stel een doel vast

Voordat je ook maar aan de slag gaat met het plannen van de buitenkeuken, is het belangrijk om je kookgewoonten, beschikbare ruimte en budget goed in kaart te brengen. Mogelijk wil je ook nadenken over de aankleding van je buitenkeuken. Je kunt online heel makkelijk buitenkeuken inspiratie opdoen om te zien wat er het beste bij jou past. Ben je meer van de moderne uitstraling of spreekt een rustieke houten keuken jou juist meer aan?

Kies de juiste locatie

Het kiezen van de juiste locatie voor je buitenkeuken is cruciaal. Denk aan aspecten als beschutting tegen de wind, voldoende ruimte voor kookgerei en of je schaduw wilt creëren. Een handige tip is om je kookplek te plaatsen op een locatie waar de rook van de barbecue niet naar het huis trekt.

Kies duurzame materialen

Om jarenlang plezier van je buitenkeuken te hebben, is het essentieel om duurzame materialen te kiezen. Je buitenkeuken staat dag in dag uit in de wisselende weersomstandigheden, wat de levensduur van materialen kan beïnvloeden.

Denk aan opslagruimte

Een veelvoorkomende fout bij het plannen van een buitenkeuken is het gebrek aan opslagruimte. Een buitenkeuken met voldoende kasten en/of planken houdt je werkoppervlakken vrij en zorgt ervoor dat je al je kookbenodigdheden bij de hand hebt.

Kies de juiste opties

Een grote barbecue, een gasfornuis, een pizzasteen, een koelkast, de keuzes zijn eindeloos! Houd rekening met de grootte van je buitenkeuken en je kookbehoeften bij het selecteren van de apparatuur. Als pizza jouw specialiteit is, kan een pizza-oven natuurlijk onmisbaar zijn. Kook je voornamelijk voor een groot gezelschap, overweeg dan een fornuis met meerdere branders.

Maak het schoonmaken makkelijk

Een belangrijk, maar vaak over het hoofd gezien aspect van een buitenkeuken is het schoonmaken. Kies materialen die bestand zijn tegen hitte, vet en weersinvloeden. Gebruik afwasbare verven voor stenen of houten bekleding en overweeg het gebruik van roosters.

Zo, nu je deze tips hebt doorgenomen, ben je klaar om je eigen buitenkeuken te bouwen. Veel succes!

Ook interessant