Slaapkamers

Springtime? Jep: boxspringtime!

Springtime? Jep: boxspringtime!
Aha, de lenteschoonmaak! Altijd een mooi moment om een frisse wind door je woning te laten waaien. We halen onze kasten leeg, zetten een paar muren weer in 't wit (of een ander kleurtje) en organiseren ein-de-lijk de garage. Wat we niet zo snel doen: nieuwe meubels aanschaffen. Vaak zien we na al die jaren helemaal niet meer dat die wel eens aan vervanging toe zijn. Het meubel dat het snelst een glow-up kan gebruiken? Het bed. Dit is je teken om verandering te brengen in de slaapkamer: doe jezelf een plezier en investeer in een heerlijke boxspring. Waarom? Hierom!

Voor het luxegevoel

Waarom zou je een nieuw bed kopen? Wel, omdat je het verdient. Doe je het nog steeds met het krakkemikkige bed uit je studentenjaren? Dan is het hoog tijd om te investeren in een boxspring. Dat is eigenlijk een bak met veren (letterlijk vertaald dus een box with springs) waarop je matras komt te liggen.

Een boxspring is in de regel een pak hoger dan een gewoon bed en de bak is vaak met stof bekleed. Beide eigenschappen geven dit type bed meteen een echt luxegevoel. Dat is ook meteen waarom in hotels heel vaak voor boxsprings wordt gekozen.

Voor je rug

Wees eens eerlijk: hoe vaak heb je last van rugpijn of nekpijn? Sta je soms op met barstende hoofdpijn? Heb je het gevoel dat je 'verkeerd gelegen hebt' 's nachts? Dat kan dus allemaal heel goed aan je bed en/of matras liggen.

We spenderen bijna een derde van ons leven in bed. Je leest het goed! En toch geven we vaak meer geld uit aan een mooie sofa dan aan een degelijk bed. Zonde! Want een goed bed heeft dus een rechtstreekse invloed op je gezondheid. Rug- en nekklachten en zelfs hoofdpijn zijn vaak te wijten aan een oude of niet-aangepaste matras of lattenbodem. Ga gerust langs bij een beddenspecialist en laat nakijken of jouw type matras wel overeenstemt met je slaapprofiel. Je zal versteld staan wat voor verschil een aangepast bed maakt!

Voor je productiviteit

Wanneer we ons niet goed voelen, grijpen we snel naar een pijnstiller. Terwijl het antwoord vaak veel simpeler is: slaap. Een goede nachtrust is essentieel voor onze lichamelijke én mentale gezondheid. Er is al heel wat onderzoek naar gedaan en bij elk onderzoek wordt het duidelijker: slaap is belangrijker dan we dachten.

Tijdens onze slaap verwerken we de dag, leggen onze hersenen nieuwe verbindingen en maken we ons mentaal en lichamelijk klaar voor de volgende dag. Een goede nachtrust is dus van direct belang voor ons denken, ons leervermogen en onze productiviteit de volgende dag. Word je vaak wakker 's nachts, of kan je maar moeilijk de slaap vatten? Bekijk dan eens of je bed niet de boosdoener is.

Een nieuw bed is natuurlijk een hele investering. Gelukkig kan je ook lattenbodems, matrassen en boxsprings online kopen, wat je vaak heel wat goedkoper uitkomt. Om zeker te zijn ga je wel best op voorhand wat bedden uittesten. Het is uiteindelijk een aankoop van levensbelang!

Ook interessant