Meubelen

5 Tips voor het kiezen van jouw ideale bed

5 Tips voor het kiezen van jouw ideale bed
Een goede nachtrust is de belangrijkste start van een goede en succesvolle dag. Dit begint bij het kiezen van het juiste bed wat bij jou past. Het kiezen van een nieuw bed is echter niet altijd even makkelijk: er is zó veel keus. Daarom zijn hier 5 tips om jouw ideale bed te kiezen voor de beste nachtrust!

1. De maat

Bedden zijn er in veel verschillende maten. Dit begint bij een eenpersoonsbed van 90 cm breed: ideaal voor een kleinere slaapkamer. Heb je meer ruimte of slaap je meestal samen? Dan zijn er allerlei tweepersoonsbedden. De meeste tweepersoonsbedden zijn 160 cm breed. Voor een extra ruim bed kun je ook gaan voor een ‘kingsize’ bed van 180 cm breed: ultieme luxe. Als laatste zijn er ook twijfelaar bedden, de perfecte middenweg tussen een een- en een tweepersoonsbed. Twijfelaars zijn vaak 120 cm of 140 cm breed waardoor ze ruim genoeg zijn voor twee personen zonder dat ze veel ruimte innemen.

2. Het type bed

Een volgende belangrijke keuze is het type bed(bodem). Hiervoor kun je kiezen tussen een ledikant of een boxspring. Een ledikant is een bed waarbij je apart een bedframe, lattenbodem en een matras koopt. Een boxspring daarentegen is een combinatie van een verend onderstel met daarop het matras, dit is eventueel uit te breiden met een topmatras. Zowel ledikanten als boxsprings zijn verkrijgbaar in allerhande stijlen en kleuren waardoor je kan kiezen voor een bed wat past bij jouw slaapkamer en persoonlijke stijl. Tegenwoordig is de boxspring het meest populaire bed. Dit komt doordat een boxspring het hoogste comfort levert en tevens langer meegaat. Daarnaast heeft een boxspring een chique uitstraling waardoor je je zo in een luxueuze hotelkamer waant. Een nadeel is dat boxsprings wat prijziger kunnen zijn dan ledikanten maar gelukkig zijn er steeds meer betaalbare opties van goede kwaliteit!

3. Extra opbergruimte

Tegenwoordig zijn er steeds meer bedden op de markt met lades of compartimenten om spullen in op te bergen. Dit is ideaal om spullen in op te bergen die je niet dagelijks gebruikt. Doordat de ruimte onder het bed zit liggen deze spullen ook meteen buiten het zicht wat zorgt voor een opgeruimde uitstraling van jouw slaapkamer. Hiermee bespaar je kastruimte in de rest van je kamer en maak je een eind aan rommel. Voor de combinatie van ultiem gemak en comfort zijn er veel boxsprings met opbergruimte: het beste van beide werelden!

4. De bezorging en montage

Of je een bed nou in de winkel of online bestelt: meestal moet een bed geleverd en gemonteerd worden. Dit kan best een hele klus zijn. Daarom bieden vrijwel alle (web)winkels de optie om een bed thuis te laten leveren en te laten monteren. Zo bespaar je moeite en tijd en weet je zeker dat je bed snel en goed in elkaar staat.

5. Een elektrisch bed

Voor mensen die gaan voor extra gemak en comfort zijn er ook elektrische bedden. Deze zijn elektrisch te verstellen door op een knopje te drukken om bijvoorbeeld rechtop te zitten of juist plat te slapen. Elektrische bedden zijn ideaal voor mensen die graag vanuit bed werken of bijvoorbeeld televisiekijken. Deze bedden kunnen ook een extra hulp zijn voor mensen die moeite hebben met het in- en uitstappen of mensen die last hebben van rugklachten of benauwdheidsklachten bij platliggen. Hiermee wordt slapen, ontspannen en zelfs werken in bed nog aangenamer!

Benieuwd naar meer tips voor een goede nachrust? Lees hier tips van een pneumoloog!

Ook interessant