Slaapkamers

5 redenen waarom een goed matras belangrijk is

5 redenen waarom een goed matras belangrijk is
Er is weinig lekkerder dan uitgerust wakker worden, waardoor je volledig fit aan een nieuwe dag kunt beginnen. Slapen is soms het allerfijnste wat er is. Er zijn mensen die wakker worden en uitspreken dat ze niet kunnen wachten om ’s avonds weer lekker naar bed te mogen. Om te kunnen genieten van een goede nachtrust is het zaak dat je een goed bed in de slaapkamer hebt staan. Belangrijk daarbij is uiteraard het matras. Een goed matras maakt het feit of jij goed of lekker slaapt. En natuurlijk wil iedereen het beste matras. Daarom vertellen wij jou in dit artikel de 5 reden waarom een goed matras belangrijk is.

1. Een goede nachtrust

Het is al enigszins benoemd, maar ieder mens heeft een goede nachtrust nodig om goed te kunnen functioneren. Een keihard matras of juist eentje waar je in zinkt, is dan natuurlijk verschrikkelijk. Je wilt het liefst ontspannen liggen en gewoon die 7 á 8 uurtjes per nacht meepakken. Dit voorkomt gezondheidsklachten, wat weer kan leiden tot een lage weerstand of bijvoorbeeld een depressie.

2. Het vele gebruik

Je realiseert het misschien niet, maar de meeste mensen slapen zo’n 8 uur per dag. Dit betekend dat je 1/3 van de dag in bed ligt. Trekken we dit verder door, dan kunnen we concluderen dat je 1/3 van je hele leven in bed spendeert. Waarom zou je dan in godsnaam op een slecht matras liggen? Het is veel belangrijk dan je misschien denkt.

3. De houdbaarheidsdatum

Net als een banaan heeft ook een matras een houdbaarheidsdatum. Zonder dat je het doorhebt, kan het zijn dat je al tijdenlang op een slecht matras ligt. Houd dit dan ook altijd goed in de gaten. Een versleten matras is slecht voor je lichaam. Onderschat dit dus niet. De meeste matrassen gaan overigens zo’n 10 jaar mee.

4. Een goede ventilatie

Een goede ventilatie in het matras is onmisbaar. De meeste mensen verliezen tussen de 0,25 en 2 liter vocht per nacht. In een goed matras wordt dit vocht snel afgevoerd. Daarnaast wordt ook de warmte goed afgevoerd. Zeker bij schuimmatrassen of latexmatrassen. Ook het ligcomfort is een belangrijk aandachtspunt. Let hier dus zeker op bij de aanschaf van een matras. Voor je het weet lig je de hele nacht te zweten.

5. Een rechte wervelkolom

Het is belangrijk dat jouw lichaam op de juiste manier wordt ondersteund door het matras. Daarbij wordt rekening gehouden met de lichaamsbouw en het gewicht, maar zeker ook met de houding waarin jij slaapt. Slaap jij bijvoorbeeld graag op je zij? Het is dan belangrijk dat de wervelkolom in een rechte lijn ligt. Voor mensen die graag op hun rug slapen is het juist belangrijk dat het matras ondersteuning biedt een aan de schouders en de heupen. Op deze manier wordt de kromming van de wervelkolom niet aangetast.

We hopen dat je na het lezen van dit artikel beseft dat een goed matras erg van belang is. We willen toch allemaal lekker slapen en met het juiste been uit bed stappen?!

Ook interessant