Lekker uitslapen in het weekend

20 juli 2021 Bron: Bouw & Wonen
Lekker uitslapen in het weekend
Een groot deel van de Nederlanders en Belgen wacht tijdens de werkweek met smart op het begin van het weekend. Dat komt onder andere doordat zij in het weekend twee dagen vrij zijn waardoor het niet nodig is om vroeg op te staan. Het kan heerlijk zijn om in het weekend uit te slapen, maar voor sommige mensen is dit erg lastig. Dat kan verschillende redenen hebben. In deze tekst vind je een aantal tips die je kunnen helpen om langer uit te slapen in het weekend.

Zorg voor een donkere kamer

Als het je niet lukt om lang uit te slapen in het weekend, kan dit komen doordat het te snel licht wordt op je kamer. Dit is niet bij iedereen het geval, maar als je gordijnen hebt waar het zonlicht deels doorheen kan schijnen, is het misschien een goed idee om deze te vervangen. De kans is dan namelijk groot dat je wakker wordt door het zonlicht wat de kamer in schijnt. Er zijn verschillende manieren om je kamer volledig donker te maken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om rolgordijnen op te hangen. Als de rolgordijnen die je in een normale winkel kunt kopen niet goed op jouw raam passen, kan het slim zijn om rolgordijnen op maat te laten maken. Naast rolgordijnen zijn ook vouwgordijnen een goede manier om je kamer volledig te verduisteren zodat je langer uit kunt slapen.

Vervang je matras

Er zijn mensen die over goede gordijnen beschikken, maar er nog steeds niet in slagen om in het weekend lang uit te slapen. Het kan in deze situatie lastig zijn om de oorzaak van dit probleem te achterhalen. In sommige gevallen is het matras waarop je slaapt de boosdoener. Een verouderd matras kan er namelijk voor zorgen dat je gedurende de nacht niet in een optimale houding ligt. Als dit het geval is, is het logisch dat je eerder wakker wordt dan wanneer je op een goed matras ligt. Daarom is het voor mensen die langer willen uitslapen aan te raden om eens na te gaan of het aanschaffen van een nieuw matras misschien de oplossing voor dit probleem kan zijn.

Een nieuw bed kopen

Naast het matras, kan ook het bed waarin je slaapt ervoor zorgen dat je Ďs ochtends eerder wakker wordt. Dit kan onder andere komen doordat de bodem van het bed beschadigd is. Als je bed bijvoorbeeld een lattenbodem heeft, is er een kans dat ťťn van deze latten door midden is gebroken waardoor jij in de ochtend eerder wakker wordt.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo