Met deze accessoires maak je je slaapkamer gezelliger

Bron: Bouw & Wonen
Met deze accessoires maak je je slaapkamer gezelliger
Wil je wat meer sfeer in de slaapkamer? Dan heb je fraaie accessoires nodig! Die vormen namelijk echt dť finishing touch in de ruimte. Maar aan welke accessoires kun je precies denken in deze kamer? Lees onze tips!

Sierkussens op je bed

Je hebt op je bed natuurlijk kussens liggen voor een praktisch doel: om lekker op te kunnen slapen. Maar wist je dat de kussens ook kunnen bijdragen aan de sfeer in de kamer? Zeker als je er lekker veel op je bed neerlegt. En dat slaapt ook nog eens heerlijk! Zorg voor een speelse look door kussens met verschillende prints bij elkaar te leggen.

Bij Merel in Wonderland vind je een grote collectie met woonaccessoires. Zo zijn er veel vrolijke sierkussens te vinden, in een sfeervolle oosterse stijl. Combineren mag! En je kunt ze trouwens op meerdere plekken kwijt in de slaapkamer. Niet alleen op het bed, maar ook op een stoel of in de vensterbank bijvoorbeeld. Dat staat heel gezellig!

Wanddecoratie in de slaapkamer

Vergeet de muur niet in de slaapkamer! Dit is namelijk dť uitgelezen plek om de boel mooi aan te kleden: je hebt hier immers alle ruimte. Hang bijvoorbeeld een bijzonder schilderij op. Of ga voor een collage aan de muur, met een verzameling van kunst en fotoís. Er is een heleboel mogelijk: laat je creativiteit de vrije loop!

Een ander idee? Hang een paar planken op aan de muur waar je spulletjes op kwijt kunt. Zo kun je het helemaal stylen naar jouw wensen. Bepaal ook of je liever ťťn grote plank of juist liever meerdere kleine plankjes ophangt, op verschillende hoogtes. Dat geeft toch weer een verschillend effect.

Een leuk nachtkastje

Heb je al een mooi nachtkastje naast je bed staan? Hoewel dat natuurlijk ook heel handig is om spulletjes als je telefoon op te leggen, kan zoín kastje ook bijdragen aan een gezellige uitstraling. Ga bijvoorbeeld voor een vrolijke kleur of juist een uniek design Ė nachtkastjes zijn er in allerlei soorten en maten te vinden.

En denk ook na over de spulletjes die je op dat kastje legt. Misschien is er bijvoorbeeld nog wel plek over voor een klein plantje of bloemetje. Wat een feest om daar elke ochtend weer naar te mogen kijken! Of wat dacht je van een vrolijk wekkertje? Ook als je Ďm helemaal niet gebruikt, is dit leuk om neer te zetten. Een echte eyecatcher in de slaapkamer!

Met deze accessoires maak je je slaapkamer gezelliger

Een opvallende spiegel

Ten slotte kun je de slaapkamer aankleden met een mooie spiegel. Ga daarbij voor een uniek ontwerp, zoals een grote spiegel of een ronde spiegel. Een andere bijzondere vorm is natuurlijk ook een optie: je kunt het zo gek niet bedenken, als het maar bij jouw stijl past. Of wat dacht je van een opvallende omlijsting, van robuust hout bijvoorbeeld?

Zet de spiegel op een kastje of een stoel, of hang Ďm aan de muur op, en je zorgt meteen voor meer sfeer. Nog een voordeel aan zoín spiegel in de ruimte? Het laat de kamer optisch groter lijken Ė ideaal als je een kleine slaapkamer hebt! Zo sla je twee vliegen in ťťn klap, in je mooie sfeervolle slaapkamer.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo