Meubelen

Breng het hotelgevoel naar je eigen slaapkamer

Breng het hotelgevoel naar je eigen slaapkamer
Wil je genieten van de luxe sfeer van een hotelkamer, maar het gemak van je eigen woning? Haal dan het hotelgevoel naar je eigen slaapkamer! Zo kun je iedere avond weer een ontspannen ruimte instappen en het vakantiegevoel terughalen. Laat je inspireren door de onderstaande tips en ideeën.

Neutrale of diepe kleuren

Stijlvolle hotelkamers zijn te herkennen aan het mooie kleurenpalet. Vaak wordt er gekozen voor warme en neutrale tinten. Dit geeft de ruimte direct een hele aangename sfeer. Daarnaast zijn diepe en donkere kleuren herkenbaar voor de hotelsfeer. Denk aan donkerblauw en donkergroen. Afhankelijk van jouw woonstijl kun je hier ook een mooie combinatie van maken.

Luxe boxspring bed

De slaapkamer krijgt pas écht dat hotelgevoel als er een boxspring bed staat. Dit bed heeft nou eenmaal een hele luxe uitstraling. Of je nou gaat voor een eenpersoonsbed, een luxe twijfelaar of een extra grote boxspring 200x220. Kijk vooral welk formaat het beste past bij de ruimte. Je mag best een statement maken met het bed, maar het moet niet ten koste gaan van alle bewegingsruimte. Laat voor een optimaal chic effect een boxspring op maat maken. (zoals het onderstaande boxspring bed van Silvano) Zo kun je zelf de kleuren, materialen en de look van het hoofdbord en voetbord bepalen.

Breng het hotelgevoel naar je eigen slaapkamer

Rijk opgemaakt bed

Boxsprings zijn van zichzelf al heel luxe, maar kunnen door middel van het juiste beddengoed nog beter tot zijn recht komen. Leg extra veel kussens op bed en investeer in kwalitatief beddengoed. Laat de kleuren goed matchen bij de rest van het interieur door rekening te houden met het neutrale en/of diepe kleurenpalet. Wees ook niet bang om er een stijlvolle print in te verwerken. Ga voor een grafisch patroon voor een moderne look of kies voor een klassieke bloemenprint voor een romantische touch.

Luxe materialen en texturen

Een algemene tip om een hotelgevoel te creëren, is om luxe materialen en texturen toe te voegen. Dit kun je op allerlei verschillende manieren doen. Van de meubels en het beddengoed tot kleine accessoires. Een aantal voorbeelden van dit soort luxe materialen zijn: fluweel, koper, goud, satijn en leer.

Symmetrie in de slaapkamer

Is het je wel eens opgevallen dat een hotelkamer vaak symmetrisch is ingericht? Ook deze truc kun je dus in je eigen slaapkamer toepassen. Koop een set van twee dezelfde nachtkastjes, zet hier dezelfde lamp op, probeer het bed symmetrisch op te maken en leg het vloerkleed in het midden van de ruimte.

Ook interessant