Slaapkamers

De voordelen van een boxpring

De voordelen van een boxpring
Boxsprings hebben de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen en staan bij veel mensen hoog op hun verlanglijstje. Heb je wel eens overwogen om er zelf eentje aan te schaffen? We vertellen je wat een boxspring precies inhoudt, wat de voordelen zijn en hoe diep je ervoor in de buidel moet tasten.

Wat is een boxspring precies?

Wanneer men normaliter over een boxspring spreekt, bedoelen zij vaak een boxspringcombinatie. Officieel is een boxspring alleen de bedbodem. De boxspring is inmiddels wel bijna synoniem geworden voor de boxspringcombinatie.

De letterlijke vertaling van een boxspring vanuit het Engels is ‘box met veren’, wat de lading behoorlijk dekt. Bij een boxspring wordt er gebruikgemaakt van een bodem die bestaat uit veren in plaats van een lattenbodem.

De voordelen van een boxspring

Boxsprings bieden slaapcomfort

Een boxspring geeft de juiste ondersteuning aan het lichaam en zorgt ervoor dat het lichaamsgewicht beter wordt verdeeld, waardoor je geniet van meer slaapcomfort. Je kunt een boxspring bovendien vaak naar eigen wens aanpassen. Zo kun je er in principe elk denkbaar matras opleggen, al luidt het advies wel dat een boxspring het best gedijt bij een matras met pocketveren. De combinatie van een boxspring en een goed matras maakt het zo’n fijn bed om op te slapen.

Boxsprings zien er mooi uit

Het oog wil ook wat. En een boxspring ziet er vaak een tikje fraaier uit dan een ‘normaal’ bed. Het roept al snel de associatie met hotels op. Zeker in betere hotels staan vaak boxsprings vanwege de luxueuze uitstraling. Hoe een slaapkamer eruit ziet bepaalt voor een deel hoe goed je er tot rust kan komen.

Bovendien kun je zelf bepalen voor welke kleur, materialen, afmetingen en design je gaat. Zo weet je zeker dat je een bed in huis haalt die op alle gebieden perfect in het interieur van jouw slaapkamer past.

Boxsprings zijn meestal hoger

De meeste boxsprings hebben een hogere instaphoogte. Dat maakt het in- en uitstappen een stukje eenvoudiger. Zeker voor langere personen kan dit prettig zijn. Overigens kun je ook kiezen voor boxsprings met een lagere instaphoogte, mocht je dat fijner vinden.

Boxsprings gaat lang mee

Boxsprings staan er om bekend een lange levensduur te hebben. De boxspring zelf zou tot zo’n 25 jaar mee kunnen gaan, wat het een duurzame investering maakt. Hoe beter je de boxspring onderhoudt en schoonmaakt, hoe langer deze meegaat. Het is wel aan te raden om het matras eerder te vervangen. Een matras gaat ongeveer tien jaar mee, enigszins afhankelijk van het materiaal.

Het prijskaartje van een boxspring

Een nadeel van een boxspring kan het hoge prijskaartje zijn. Laat je daar echter niet door afschrikken: er zijn tegenwoordig genoeg betaalbare varianten op de markt. Er is in principe voor vrijwel elk budget een boxspring te vinden. Zo zijn er al boxsprings die rond de 200 euro kosten. Luxere exemplaren lopen tot in de duizenden euro’s.

Ook interessant