Meubelen

Een opgeruimde slaapkamer in drie stappen

Een opgeruimde slaapkamer in drie stappen
In een slaapkamer kom je tot rust. Althans, dat is toch de bedoeling, ook wanneer de temperaturen stijgen. Toch slingeren er regelmatig kleren, stapels boeken of andere rommel rond in je kamer. Dit zorgt net voor onrust en het kan bovendien je nachtrust verstoren. Swiss Sense geeft je daarom drie tips om je slaapkamer op orde te houden, ook wanneer je een verwoede rommelaar bent! Creëer een heerlijk, rustig vakantiegevoel in je eigen slaapkamer.

1. Benut de ruimte optimaal

Je slaapkamer net houden wordt stukken makkelijker als je voldoende opbergruimte hebt. Een grote kast is natuurlijk handig, maar ook een nachtkastje of wandplankjes zorgen voor meer opbergruimte. Zorg ervoor dat je spullen een vaste plek krijgen en je ze sorteert, daardoor gaan ze minder snel rondslingeren. Heb je een kleine kamer en geen plaats voor een grote kast, dan is het een kwestie van de ruimte efficiënt te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan opbergruimte onder/in je bed. Zo bracht Swiss Sense met haar SMART-collectieheerlijke boxsprings op de markt die slimme opbergmogelijkheden bieden, met verschillende opbergvakken. Superhandig dus voor je winterdekbed of schoenenverzameling. Ook boxspring Basil kan van pas komen, met handige opbergzakjes aan het hoofdeinde voor een rondslingerend boek of gsm.

Een opgeruimde slaapkamer in drie stappen

2. Skip de tussenweg

Dé stoel kent iedereen wel. Kleren verplaatsen zich van kapstok naar de grond en van de grond naar de stoel: de vicieuze cirkel van kleding in je slaapkamer. Vuile kleren kunnen perfect in de wasmand, maar wat doe je met die twijfelgevallen die niet meteen vuil zijn en je best nog een dagje kan dragen? Skip de tussenweg en berg je kleren best meteen terug op in je kast. Zo vermijd je dat ze er dagenlang blijven liggen.

3. Kill your darlings

Een nette slaapkamer houdt helaas ook in dat overbodige rommel weg moet. Kiezen is niet altijd verliezen en spullen weggooien brengt rust in je hoofd. Sommige dingen moet je gewoon uit je kamer verbannen. Ga daarom minstens twee keer per jaar Marie Kondo- gewijs door je slaapkamer en hou alleen die spullen bij die je écht nodig hebt. Ga met ongebruikte of ongedragen spullen naar de kringloopwinkel en gooi andere overbodigheden weg. Minder spullen is gelijk aan minder rommel. Rust in je hoofd & in je slaapkamer!

Een opgeruimde slaapkamer in drie stappen

Ook interessant