Decoratie

1.800 kleuren voor een stijlvolle kamer én een goede nachtrust

1.800 kleuren voor een stijlvolle kamer én een goede nachtrust
De Velux Groep lanceert de nieuwe Colour by You collectie. Deze lijn van verduisterende rolgordijnen biedt keuzevrijheid in 1.800 verschillende kleuren. De nieuwe lijn biedt kleur en variatie aan ieders interieur en garandeert tevens een goede nachtrust.

Interieur om in te dromen

Eén derde van ons leven brengen we slapend door. Dat draagt bij aan een gezond en gelukkig leven, aldus deskundigen (Aminoff MJ, 2011). Maar externe factoren zoals stress of de zorg voor jonge kinderen zorgen er wel eens voor dat we de 6 tot 8 uur slaap nét niet halen. En dan vergeten we nog de impact van de ruimte waarin we slapen op ons slaapcomfort.

“Ook de slaapkamer en inrichting heeft invloed op onze slaapkwaliteit. Zo kan te veel licht ervoor zorgen dat je sneller ontwaakt en veel minder snel aan de aanbevolen hoeveelheid slaap komt. Mensen denken daarnaast dat ze per se een donkere kleur raamdecoratie moeten kiezen om het licht buiten te houden,” vertelt Jolanda de Gooijer, Product Group Manager bij Velux Nederland. “Maar dat hoeft helemaal niet en dat willen we met de nieuwe verduisterende Colour by You collectie laten zien. Of je nu een rolgordijn in hemelsblauw, donkergroen of pastelroze wilt, Velux kan met deze nieuwe lijn aan alle interieur- én slaapbehoeften voldoen.”

1.800 kleuren voor een stijlvolle kamer én een goede nachtrust

5 tips voor een goede nachtrust

Verschillende zintuigelijke prikkels hebben invloed op de kwaliteit van slaap. Denk daarbij aan geluid, geur, licht en temperatuur. Om nog ongestoorder verder te slapen zet Velux een aantal tips voor je op een rijtje:

Ontspan en kom tot rust vóór het slapen - verminder je schermtijd achter smartphone, tablet of televisie. ‘Blauw licht’ remt namelijk de aanmaak van het slaaphormoon melatonine. Neem in plaats daarvan een ontspannende douche, mediteer of lees een boek. Door de tijd te nemen om te ontspannen en de drukte van ons dagelijks leven tegen te gaan, is onze geest al gekalmeerd voordat we naar bed gaan.

Zorg voor een aangename temperatuur in je slaapkamer - te warm of te vochtig en je schopt de dekens eraf. Te koud en het is moeilijk om het je comfortabel te maken. Maar frisse lucht doet altijd wonderen. Het openen van het dakraam voor frisse buitenlucht helpt bij een betere nachtrust.

Verminder achtergrondgeluid – probeer de hoeveelheid achtergrondgeluiden te beperken om een rustige en vredige omgeving te creëren. Denk hierbij aan het uitschakelen van de TV, het loskoppelen van lawaaierige apparaten of het gebruik van oordopjes.

1.800 kleuren voor een stijlvolle kamer én een goede nachtrust
Laad je telefoon buiten op - kunstmatig licht van je smartphone kan plotseling je zintuiglijke prikkels verhogen en je wakker maken. Laad je apparaten dan ook buiten de slaapkamer op om niet wakker te worden van notificaties of nachtelijke appjes.

Verduister je kamer – houd het licht tegen dat onverwacht je kamer binnenvalt en je wakker maakt door gebruik te maken van bijvoorbeeld een Velux Colour by You verduisterend rolgordijn voor totale duisternis op elk moment.

Optimale verduistering in ontwerp naar keuze

De Velux Colour by You rolgordijnen zijn getest op optimale verduistering voor ieder moment van de dag. De verduisterende laag zorgt dan ook voor zowel een goede nachtrust als voor een onverstoord dutje overdag. Door de unieke mogelijkheid om zelf je eigen kleur te bepalen uit een pallet van wel 1800 kleuren, kun je de Velux verduisterende rolgordijnen combineren met de kleur van je muur, tapijt, stoel etc. Gebruik simpelweg de online kleurselectietool, voer de kleur in die je wilt en ontwerp je eigen gepersonaliseerde verduisterende rolgordijn die binnen twee weken bij je thuis wordt bezorgd.

Ook interessant