Beter slapen met verduisterende gordijnen?

13 december 2018 Bron: Bouw & Wonen
Beter slapen met verduisterende gordijnen?
Er bestaan verschillende soorten raamdecoratie, maar het is niet alleen maar decoratie. De gordijnen, lamellen of jaloezieŽn die we aan onze ramen hangen, hebben uiteraard ook een functie. Lichtdoorlatende gordijnen hebben als voordeel dat ze vaak voor een mooi warm licht in de kamer zorgen als de zon erop staat, maar meestal wordt er geopteerd voor verduisterende gordijnen. Dan kunnen we optimaal genieten van alle voordelen die deze gordijnen te bieden hebben.

De voordelen van verduisterende gordijnen

In de zomer kunnen verduisterende gordijnen het zonlicht tegenhouden, waardoor het koeler blijft in de ruimte. De warmte wordt ook gedeeltelijk buiten gehouden.

In de winter houden deze gordijnen de warmte dan weer beter binnen omdat ze beter isoleren.

Veel mensen hebben ook een betere nachtrust als het licht buiten gehouden wordt. Zo word je ís morgens minder vroeg wakker van het licht. Dit is vooral in de zomer een voordeel wanneer de dagen langer zijn.

Verduisterende gordijnen worden ook vaak gebruikt om de zon te blokkeren, zodat die niet op de televisie of monitor schijnt.
Vaak zijn verduisterende gordijnen gemaakt van stof van hoge kwaliteit, waardoor ze lang meegaan. Dikwijls wordt zelfs een brandwerende stof gebruikt, wat dan weer de veiligheid ten goede komt.

Gordijnen kiezen

Een mooi voorbeeld van verduisterende gordijnen zijn honingraat plissť verduisterende gordijnen. Deze zijn mooi, stijlvol, gebruiksvriendelijk en energiebesparend.

Ze hebben alle voordelen die we al opgesomd hadden en zorgen bovendien ook voor een betere akoestiek in huis. Honingraat plissťgordijnen absorberen geluid en voorkomen dat geluidsgolven via de ramen terug de kamer in gaan.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo