Decoratie

4 belangrijke tips voor het kopen van raamdecoratie

4 belangrijke tips voor het kopen van raamdecoratie
De aanschaf van raamdecoratie brengt veel keuzes met zich mee en het aanbod is groot. Semi-transparant of verduisterend? Met of zonder voering? Wit of grijs? Je wil natuurlijk de goede keuze maken en wij gaan je daarbij helpen. In dit artikel lees je waar je rekening mee moet houden bij het kopen van raamdecoratie. Volg deze tips op en raamdecoratie kopen is een eitje!

Gemak komt op de eerste plek

Maak het jezelf een stuk makkelijker en kies voor raamdecoratie op maat. Het staat mooi want het past perfect en het scheelt veel moeite (en gedoe) om zelf alles in de juiste maat te krijgen. Bestel je raamdecoratie online en laat het binnen een paar weken bij je thuisbezorgen. Voor extra gemak kun je vaak de raamdecoratie dan ook direct laten monteren terwijl jij even een kopje koffie zet. Zo gepiept en je kunt daarna heerlijk van je nieuwe raamdecoratie genieten.

Houd rekening met de mogelijkheden van het raam

Welk raam ga je bekleden? Wanneer je raamdecoratie wil aanschaffen is het type raam leidend. Heb je bijvoorbeeld een standaard raam, draai-kiepraam of een dakraam die je wilt bekleden? Open je hem naar binnen of buiten?

tips voor het kopen van raamdecoratie
Kijk goed naar de mogelijkheden en beperkingen van je raam. Voor draai-kiepramen zijn deze ingespannen plisségordijnen van Veneta.com perfect. Ze draaien zonder problemen met het raam mee en blijven pico bello hangen op de kiepstand. Deze zijn zelfs met klemsteunen te verkrijgen zodat je niet in je kunststof kozijn hoeft te boren.

Kijk naar de ruimte waarin je raamdecoratie komt te hangen

De volgende stap is het kijken naar de ruimte die je van raamdecoratie wil voorzien. Wat vind je belangrijk aan raamdecoratie in deze ruimte? Beheersing van de lichtinval, optimale privacy en geluidsdemping zijn onderdelen die belangrijk kunnen zijn aan raamdecoratie.

In de slaapkamer kunnen we ons voorstellen dat je graag een verduisterende mogelijkheid hebt en in de badkamer wil je graag dat je raamdecoratie vochtbestendig is. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van je raamdecoratie genieten! Ga na welke elementen jij belangrijk vindt in raamdecoratie in deze specifieke ruimte en kies daar je raamdecoratie op uit.

tips voor het kopen van raamdecoratie

Vraag kleurstalen aan (ze zijn gratis!)

Yes! Je hebt raambekleding op maat uitgekozen. Tijd om de kleur te kiezen en om dat te doen wil je natuurlijk wel alvast even weten welke kleur het beste past bij je bank of je mintgroene muur. Je kunt tegenwoordig bij veel raamdecoratiespecialisten kleurstalen aanvragen. Vraag gratis kleurstalen aan bij Veneta.com en bekijk je favoriete kleur in het echt.

Wat vind jij het lastigst aan het kopen van raamdecoratie?

Ook interessant