Slapen in Scandinavische stijl

17 juli 2018 Bron: Bouw & Wonen
Slapen in Scandinavische stijl
Houd je van een lichte, opgeruimde en moderne slaapkamer met niet al te veel frutsels? Dan is de kans groot dat de Scandinavische interieurstijl helemaal bij jou past! Wij geven tips hoe je eenvoudig een stijlvolle Scandinavische slaapkamer creëert.

Bijpassend interieur

In een Scandinavisch interieur zie je vaak opgeruimde kamers met lichte kleuren. De reden hiervan is dat typisch Scandinavische huisjes vaak klein waren, waardoor alles praktisch opgeborgen moest worden. Daarnaast zijn in Scandinavië de winters lang en dagen donker. Een wit, licht interieur met grote ramen compenseert dit. Heb je geen grote ramen die voor veel daglicht zorgen? Dan zijn er gelukkig genoeg leuke lampen en kaarsen te vinden.

De basiskleur is wit met pastelkleurige details. Een cleane uitstraling krijg je door gebruik te maken van strakke opbergkasten, kisten en dozen. Bij de meubels kiezen we voor natuurlijke materialen. Zo is hout erg populair. Dit zie je terug bij de pootjes van nachtkastjes, bedden, tafels of stoelen. Ook een houten vloer past mooi bij deze stijl. Deze houten vloer kun je dan doorbreken met een leuk kleedje.

Ieder soort hout is geschikt voor een Scandinavische look, maar als je het echte goed wilt doen, kies je een mooi lichte houtsoort zoals berken- of beukenhout. Wat men ook wel eens doet, zijn houten planken wit verven. De accessoires die een slaapkamer helemaal compleet maken zijn geweien, gebreide kleden en dierenvachten. Hiernaast kun je grote kamerplanten zoals een palm of gatenplant aan je slaapkamer toevoegen. Deze zorgen voor lekker veel kleur en een extra natuurlijke look.

Scandinavische slaapkamer

Heb je een kleine kamer? Dan is het erg belangrijk om de boel schoon te houden en niet teveel spullen in je kamer te zetten. Een slaapkamer is bedoeld om in te slapen. Zet je computer of televisie dan ook in de woonkamer.

Heb je een garderobekast in je slaapkamer staan die uitpuilt van de kleren? Doe de kleding die je langer dan een jaar niet aan hebt gehad dan weg. Heb je dan nog te weinig ruimte? Dan kan een boxspring met opbergruimte een oplossing bieden. Op deze manier houd je jouw slaapkamer eenvoudiger opgeruimd. Qua bedden zijn er verschillende varianten die perfect passen in een Scandinavisch interieur. Zo kun je voor een compleet houten ledikant gaan of een boxspring met houten pootjes. Weet je nog niet zo goed welk bed het beste bij je past? Laat je dan goed informeren door een beddenspecialist zoals Luxebedden.nl.

Houd bij het inrichten van je slaapkamer in je achterhoofd dat strakke minimalistische vormgeving past bij Scandinavische uitstraling. Daarnaast staan comfort en functionaliteit altijd centraal. Wil je het strakke doorbreken met wat drukkere patronen? Ga dan voor leuke sierkussens, een vloerkleedje of dekbedovertrek met geometrische opdruk.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo