Slaapkamers

Grote slaapkamer gezellig inrichten: 5 tips

Grote slaapkamer gezellig inrichten: 5 tips
Een grote slaapkamer met zeeën van ruimte is natuurlijk heerlijk, maar het kan ook lastig zijn om het in te richten. Want hoe zorg je ervoor dat zo’n ruime kamer er sfeervol en knus uitziet? Met de 5 tips uit het onderstaande artikel pak je het in ieder geval goed aan. Zo maak je de grote slaapkamer weer gezellig!

Tip 1. Koop een luxe bed

Als je toch genoeg ruimte hebt, kun je gerust kiezen voor een luxe en extra groot bed. Dit wordt het middelpunt van de slaapkamer. Een boxspring met een mooi hoofdbord is altijd een goede keuze. Het voordeel van dit bed is dat het niet alleen heel stijlvol is, maar natuurlijk ook ontzettend comfortabel. Hieronder zie je een afbeelding van een zelf samengesteld boxspring bed. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van de configurator (een handige 3D ontwerp tool) van Silvano. Stap voor stap kun je jouw ideale bed samenstellen en vervolgens bestellen. Kies bijvoorbeeld voor een grote boxspring 200x200 met een sfeervolle beige stof en een chic bijpassend hoofdbord. Ook het matras en de topper kun je helemaal naar wens aanpassen.

Grote slaapkamer gezellig inrichten
Afbeelding: Silvano

Tip 2. Maak gebruik van grote decoratie

Behalve een groot bed, mag ook de decoratie in de slaapkamer groots aangepakt worden. Kleine schilderijtjes of accessoires vallen al snel weg in de grote ruimte. Wees daarom niet bang om een statement te maken. Kies voor opvallende muurdecoratie, extra grote kamerplanten, robuuste nachtkastjes en grote design lampen.

Tip 3. Hang lange gordijnen op

Ook de raamdecoratie mag groots en opvallend zijn. Lange gordijnen van een dikke stof maken de slaapkamer knus en werken geluiddempend. Past het toch niet helemaal bij je stijl? Ga dan voor houten jaloezieën in een donkere kleur.

Tip 4. Vul de ruimte met stijlvolle kasten

Met een aantal grote kasten kun je eenvoudig veel ruimte opvullen. En al deze opbergruimte is ook nog eens functioneel! Zorg er wel voor dat de kastdeuren, handgrepen en algemene uitstraling van de kledingkasten goed aansluiten bij de interieurstijl. Maak er een stijlvolle toevoeging van door extra aandacht te besteden aan het kleur- en materiaalgebruik. Waar je in een kleine ruimte niet snel kiest voor donkere kasten, kan dat in een grote slaapkamer juist zorgen voor meer sfeer!

Tip 5. Leg een groot vloerkleed neer

Een grote kale vloer oogt niet gezellig. Gelukkig is dit heel eenvoudig op te lossen door er een groot vloerkleed bovenop te leggen. Hoe groter hoe beter! Misschien is er zelfs ruimte voor een kleed onder het bed én een kleedje in de zithoek of bij de make-up tafel.

Ook interessant