5 kleine dingen die je huis zullen omtoveren

4 november 2020 Bron: Bouw & Wonen
5 kleine dingen die je huis zullen omtoveren
Heb je zin om je interieur een andere look te geven? Dat hoeft heus niet altijd met grootse veranderingen gepaard te gaan. Het is juist zelfs mogelijk om met een aantal kleine wijzigingen je interieur er helemaal anders uit te laten zien. Ontdek hier 5 kleine dingen die je huis omtoveren met een compleet nieuwe uitstraling.

1. Kleine details veranderen

Het zijn vaak de details die het hem doen en dat geldt ook voor veranderingen in je interieur. Een heel eenvoudig voorbeeld daarvan is een deurklink. Plaats een nieuwe deurklink op de deur van je woonkamer en je creŽert daarmee een nieuwe look. Het is ook mogelijk om niet alleen de binnendeuren, maar de buitendeuren eveneens van nieuw beslag te voorzien. Bijvoorbeeld met beslag in allerlei designs van DecoDeurbeslag.

2. Accessoires in dezelfde kleur

Accessoires als kandelaars, vazen en kussens dragen voor een belangrijk deel bij aan de uitstraling in het interieur. Door nieuwe accessoires in dezelfde kleur aan te schaffen, geef je het interieur een kleine make-over. In plaats van je op een kleur te focussen, is het ook mogelijk om dat met een print te doen, zoals een bloemenprint of luipaardprint.

3. Kies een nieuw vloerkleed

Een vloerkleed is vaak een blikvanger in de woonkamer. Door een nieuw vloerkleed neer te leggen, krijg je met een kleine verandering een compleet nieuwe look. Je woonkamer ziet er dan ineens heel anders uit. Uiteraard is het mogelijk om de kleur of print van het vloerkleed af te stemmen op de woonaccessoires.

4. Decoratie aan de muur veranderen

Decoratie aan de muur is eenvoudig te vervangen en zorgt met weinig moeite voor een leuke, frisse en nieuwe uitstraling. Koop bijvoorbeeld een ingelijste poster of hang fotolijstjes op met de allermooiste fotoís. Er zijn ook muurstickers verkrijgbaar die je bijvoorbeeld ook in de hal, gang of slaapkamer kan gebruiken.

5. Schaf planten aan

Planten brengen sfeer in elk huis. Combineer grote planten met kleine planten en kies niet alleen voor groen, maar ook voor bloeiende exemplaren. Heb je een vensterbank? Het is weer helemaal hip om je vensterbank vol met plantjes te zetten. Als je groene vingers hebt, is het ook leuk om stekjes te ruilen. Dat is tegenwoordig echt een trend. Als je een lege hoek in huis hebt, is het ideaal om die op te vullen met een grote plant, zoals een gatenplant.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo