Vloerbekleding

Variatie in je interieur aanbrengen door het gebruik van vloerkleden

Variatie in je interieur aanbrengen door het gebruik van vloerkleden
Met vloerkleden kun je meer dan je denkt. Misschien denk jij alleen aan de praktische waarde. Je hebt met een vloerkleed minder snel last van koude voeten. Of je kunt er een stuk vloer mee afdekken dat je minder mooi vindt. Maar vloerkleden doen optisch ook heel veel in de ruimte. Ze kunnen bijvoorbeeld een ideaal middel zijn om variatie aan te brengen in je interieur.

Variatie binnen dezelfde ruimte

Als je een grote ruimte hebt, kan het snel een beetje saai worden. De ruimte wordt vaak als een eenheid ingericht: dezelfde vloer, hetzelfde type meubels en dezelfde kleurstelling. Toch hoeft dat niet: met de vloerkleden van karwei kun je het patroon doorbreken. Kies bijvoorbeeld een mooi vloerkleed voor de zithoek en kies een heel ander vloerkleed voor de eethoek. Zo breng je variatie aan in je interieur, zonder dat je de balans verstoort. Door te kiezen voor betaalbare vloerkleden kun je ze ook gemakkelijker omwisselen of eens iets nieuws uitproberen.

Variatie tussen verschillende ruimtes

Als de meeste ruimtes in huis dezelfde vloer hebben, is het lastig om daar subtiel variatie in aan te brengen. Terwijl steeds meer woningen weer gescheiden ruimtes hebben, blijven ze er vaak wel hetzelfde uitzien. Toch een subtiel onderscheid maken kan op een gemakkelijke manier met een vloerkleed. Leg een vloerkleed neer dat goed past in de ruimte. In de kinderkamer ga je bijvoorbeeld voor een vrolijk kindervloerkleed. Terwijl je in je eigen slaapkamer waarschijnlijk iets kiest met een rustige en gezellige uitstraling.

Variëren per seizoen

Er is nog iets handigs dat je kunt met vloerkleden: je kunt ze onderling variëren. Het is bijvoorbeeld heel mooi om de vloerkleden aan te passen aan het seizoen. Kies in de lente voor mooie voorjaarstinten en in het najaar voor herfstkleuren op de vloer. Een vloerkleed kun je gemakkelijk oprollen en een tijdje opbergen. Zo kun je variëren per seizoen of per jaar. Je hele interieur krijgt een andere uitstraling als je af en toe je vloerkleed omwisselt. Vloerkleden horen zeker bij budget styling tips om met de seizoenen mee te gaan.

Vloerkleden zijn veelzijdig. Je kunt met een vloerkleed de hele uitstraling van je interieur aanpassen. Je kunt gaan voor een strak laagpolig vloerkleed. Of misschien droom je al jaren van een warm en zacht hoogpolig tapijt. Je kunt variëren in kleur, in vorm en je kunt de vloerkleden regelmatig afwisselen. Zo wordt je interieur een stuk flexibeler terwijl je er toch weinig moeite voor hoeft te doen.

Ook interessant