Vloerbekleding

Welk vloerkleed kies ik bij mijn interieur?

Welk vloerkleed kies ik bij mijn interieur?
De winter is er weer en het begint buiten steeds kouder te worden. Daarom is het belangrijk dat het interieur sfeervol en warm is. Waarom dan niet een hoogpolig vloerkleed uit Marokko? Wij, van Rozenkelim, kiezen dit seizoen voor een Beni Ouarain. Je kent ze vast wel, mooie witte wollen kleden met verschillende zwarte geometrische patronen. Een gave berber kleed maakt in ieder geval je interieur helemaal af!

Terug de tijd in

Het knopen van de berber vloerkleden komt van ver terug. Deze mooie techniek bestaat al sinds de 17 eeuw en wordt nog steeds doorgegeven binnen de familie. Zo blijft de kunst van knopen doorbestaan. De Beni Ouarain mag alleen geknoopt worden door de berber stammen in de bergen van Marokko. Daarnaast, mogen de kleden alleen van het wol gemaakt worden van de schapen die zij daar verzorgen. De kleden zijn dus van 100 procent wol geknoopt en hebben vaak een ivoorwitte gloed.

Hoe combineer ik een berber kleed met mijn interieur?

De traditie voor een Beni Ouarain is nog altijd een witte ondergrond met zwarte geometrische patronen. Dit maakt het makkelijker om een Beni Ouarain te combineren met allerlei soorten interieur. Deze contrasten gaan vaak heel goed samen met allerlei soorten kleuren. Vooral het combineren van een Beni Ouarain met natuurlijke tinten zoals: Beton en hout gaat erg goed.

Wat betreft de Beni Mguild en Azilal vloerkleden, maakt het aankleden van het interieur iets avontuurlijker. Het is een harstikke leuk en spannend proces om een juiste Marokkaanse kleed bij het interieur te vinden. Deze kleden hebben vaak veel verschillende kleuren, maar dit maakt ze juist vrolijker. Ons advies hierin is om zoveel mogelijk contrast te creëren in het interieur. Dus lekker lichte kleuren mengen met donkere kleuren!

Ook interessant