Decoratie

Zo creëer je een fijne zithoek in de woonkamer

Zo creëer je een fijne zithoek in de woonkamer
De zithoek is samen met de keuken het hart van je woning. Dit zijn dus ruimtes waar je wat extra aandacht aan mag besteden! Vandaag delen we een aantal tips en ideeën om je zithoek goed in te richten. Het moet zowel praktisch als gezellig zijn. Welke van de onderstaande punten kun jij nog verbeteren in je huis?

Maak een handige indeling

Het is belangrijk om een handige indeling te maken voor je zithoek. Er moet genoeg beenruimte en bewegingsruimte zijn, maar je moet ook rekening houden met de looproute in je woonkamer. Kijk dus eens kritisch naar de opstelling van je stoelen, bank en tafel. Let bij het aanschaffen van een nieuw meubelstuk ook altijd goed op de afmetingen. Een XL loungebank is natuurlijk erg comfortabel, maar misschien niet de beste keuze voor in jouw kleine zithoek.

Koop een salontafel of bijzettafels

Een fijne zithoek is pas compleet als er een salontafel staat. Dit is niet alleen handig om hapjes en drankjes op te zetten. Het zorgt ook voor een gezellige sfeer in de woonkamer. Zeker als je er bloemen of een dienblad met accessoires bovenop zet. Een andere mogelijkheid is om twee (of meerdere) kleine bijzettafels te kopen. Deze kun je beter verdelen in de ruimte.

Hang de tv aan de muur

Wist je dat je veel ruimte kunt besparen door de tv aan de muur te hangen? Gebruik hiervoor een stevige tv muurbeugel. Er zijn verschillende formaten en soorten te koop. Van een eenvoudige vaste beugel tot een draaibare of kantelbare tv beugel. De keuze hangt af van de manier hoe jij graag tv kijkt. Zit je er bijvoorbeeld recht voor of wil je het scherm ook goed kunnen zien vanuit een andere hoek? Bepaal daarnaast jouw budget om zo bij de perfecte muurbeugel uit te komen.

Zo creëer je een fijne zithoek in de woonkamer

Benadruk de zithoek met een vloerkleed

Maak een duidelijke scheiding tussen de zithoek en de eetkamer door middel van een vloerkleed. Het maakt niet uit of je kiest voor een opvallende print of een simpel grijs kleed. Zorg er in ieder geval voor dat het aansluit bij de rest van je interieur.

Maak het gezellig met decoratie

Laat jouw persoonlijke stijl duidelijk terugkomen in de decoratie. Hiermee maak je de zithoek pas echt stijlvol en gezellig! Er zijn allerlei toffe accessoires om toe te voegen en om kale hoeken mee op te fleuren: sierkussens, dekentjes, kamerplanten, lampen, kaarsen, muurdecoratie, wandplanken enzovoort.

Ook interessant