Meubelen

Hoe maak je de living gezellig?

Hoe maak je de living gezellig?
Tijdens de korte, koude dagen van het jaar brengen we meer tijd binnenshuis door. Het is dan ook leuk om in een gezellig huis binnen te komen. De woonkamer opfleuren met de nieuwste trends en modeverschijnselen is al een stap in de goede richting, maar is het voldoende om een gezellige woning te creëren? We laten je zien met welke elementen je de living extra gezellig maakt.

Tip 1: Maak gebruik van verlichting

In een van de vorige artikelen hebben we het al eens gehad over verlichting. Met de juiste sfeerverlichting kan je de woonkamer al vast veel gezelliger maken. En zeker in de donkere periode van het jaar. Ook het design van de verlichting kan een woning een heel andere uitstraling geven.

Tip 2: Wees creatief met meubels

Wat zou een living zijn zonder meubels? Af en toe iets nieuws toevoegen kan een wereld van verschil maken. Denk maar aan een leuk bijzettafeltje, een poef in een uitgesproken kleur of een nieuw bankstel. Je hoeft niet alle meubels voor de living meteen te vervangen, hoewel dat soms ook een mooie nieuwe start kan zijn.

Tip 3: Maak het extra gezellig met kussens

Qua woonaccessoires zijn kussens een speelse aanvulling. Niets zo gezellig als lekker wegzakken in een stel zachte kussens op de bank. Het is een makkelijke manier om het interieur helemaal naar je hand te zetten. Door de veelvuldigheid van kleuren, vormen en materialen is er voor elk wat wils. Zo kan je voor eenvoudige stofjes in zachte kleuren kiezen of voor speciale grafische ontwerpen in de felste kleuren. Zo lang het maar past bij jouw eigen interieur en smaak. Het uitzicht van de kamer is op deze manier eenvoudig aanpasbaar aan het seizoen of zelfs de smaak van de dag.

kussens en vloerkleden in de living

Tip 4: Vergeet de vloerkleden niet

Het is uiteraard niet enkel voor de warmte en geluidsisolatie dat je kiest voor een vloerkleed. Het ziet er namelijk ook heel gezellig uit. Het kan gebruikt worden om de ruimte een bepaalde uitstraling te geven. Zo kan een sober vloerkleed rust brengen in een anders drukke ruimte. Maar even goed kan een felgekleurd kleed een sobere kamer helemaal opfleuren. Zelfs met vormen en afmetingen kan je spelen om de ruimte een bepaald karakter mee te geven. En voor de koukleumen onder ons is het een manier om wat lekker op te warmen.

Tip 5: Fleur de kamer op met bloemen

Met bloemen kan je een kamer letterlijk en figuurlijk opfleuren. Je haalt er meteen een stukje natuur mee binnen. Of je nu kiest voor een mooie vaas met een kleurig boeket bloemen, of een grote kamerplant, met bloemen krijg je meer leven in huis.

Tip 6: Maak het compleet met persoonlijke spullen

Om de living meer persoonlijkheid mee te geven, kan je ervoor kiezen om enkele mooie portretten op te hangen of wat foto’s op het bijzettafeltje naast de bank te plaatsen. Of je kan dat leuke masker dat je van je laatste reis naar Afrika hebt meegebracht een mooi plekje geven op de kast naast de televisie. Zo kan je nog nagenieten van de zwoele avonden die je daar had doorgebracht.

Ook interessant