Decoratie

Creëer gezelligheid en warmte met wollen vloerkleden

Creëer gezelligheid en warmte met wollen vloerkleden
Wie houdt er niet van de herfst? De herfst is het seizoen met het allermooiste zachte kleurenpalet van oranje, rode, bruine en gele bladeren aan de bomen. Het landschap ziet er bijna dagelijks anders uit tot de laatste blaadjes van de bomen verdwenen zijn. Het is het seizoen bij uitstek om goed ingepakt met een warme jas, laarzen, een sjaal en een muts een wandeling te maken in de boeiende natuur. Wanneer je thuiskomt, kan je dan genieten van een lekkere kom snert onder een fleece dekentje op de bank. Je kan ook je huis warmer laten aanvoelen door het aan te kleden met een mooi vloerkleed. Zo ben je ook klaar om lekker te cocoonen in de winter.

Warme Voeten

Als je koude voeten hebt, heb je het meestal koud over je hele lichaam. Vandaar dat het aangenaam is om op een wollen vloerkleed te lopen. Wol heeft de eigenschap goed te isoleren. Het is dus eigenlijk warmte regulerend. Daarom zullen jouw voeten lekker warm zijn op het wollen vloerkleed. Wol dempt ook heel goed het geluid en is dus ideaal om de holle klank uit de woonkamer te weren. Hoogpolige vloerkleden zijn hiervoor nog meer geschikt. Een wollen vloerkleed is bovendien makkelijk schoon te houden om dat de vezels zo verweven zijn dat er bijna geen ruimte tussen zit waar het vuil zich in zou kunnen nestelen. Wol heeft ook nog een lange levensduur en het kan zelfs gerecycleerd worden.

Creëer gezelligheid en warmte met wollen vloerkleden

Soorten vloerkleden

Er bestaan laagpolige en hoogpolige wollen vloerkleden. Zoals de naam het doet vermoeden, hebben de laagpolige vloerkleden kortere haren. Voorbeelden hiervan zijn de vintage vloerkleden, Perzische tapijten en klassieke vloerkleden. Ze kunnen effen zijn, maar kunnen ook zeer gevarieerd in kleur zijn. Heel sober of net heel flamboyant. Een laagpolig wollen vloerkleed is makkelijk schoon te houden en het is water- en vuil afstotend.

Niet alleen wollen vloerkleden zijn geschikt voor de gure herfst en wintermaanden, ook een hoogpolig vloerkleed is hiervoor ideaal. De hoogpolige vloerkleden kunnen in hoogte variëren van 3 tot soms wel 15 cm hoog. Ze voelen heel zacht aan en geven een heel warme en natuurlijke uitstraling. Ze zijn in verschillende kleuren beschikbaar, maar kunnen ook patronen hebben. De kleden zijn gemaakt van pure nieuwe wol en voelen heel aangenaam en zacht aan de voeten aan. Hoogpolige vloerkleden zijn wellicht minder geschikt als je huisdieren hebt, want er blijft makkelijker vuil op liggen.

Het oog wil ook wat

Het is uiteraard niet enkel voor de warmte en geluidsisolatie dat je kiest voor een vloerkleed. Het ziet er namelijk ook heel gezellig uit. Het kan gebruikt worden om de ruimte een bepaalde uitstraling te geven. Zo kan een sober vloerkleed rust brengen in een anders drukke ruimte. Maar even goed kan een felgekleurd kleed een sobere kamer helemaal opfleuren. Zelfs met vormen en afmetingen kan je spelen om de ruimte een bepaald karakter mee te geven.

Kortom, of je nu gaat voor warmte, kleur of geluidsisolatie, een wollen vloerkleed is steeds warm aanbevolen.