Laat uw vloerkleed matchen met uw vloer

18 september 2018 Bron: Bouw & Wonen / Philip Willaert
Laat uw vloerkleed matchen met uw vloer
Een vloerkleed zegt alles over uw woning. Het behoort er prachtig uit te zien, een blikvanger te zijn, een meesterverleider in uw interieur. De sfeer die uw woning uitstraalt zegt iets over uw persoonlijkheid, bovendien voelen bezoekers zich er op hun gemak. Vloerkleden zijn daarvoor het perfecte accessoire. Een goed gekozen tapijt zorgt voor de ideale sfeer en het straalt warmte uit. Maar een vloerkleed, Ďverzameltí alle andere accessoires. het brengt eenheid en verscheidenheid en hebben daarnaast nog vele andere voordelen.

Een vloerkleed maakt uw interieur helemaal compleet. Als u het gevoel heeft iets te missen in uw inrichting, denk dan eens na over een nieuw tapijt. Het juiste vloerkleed geeft uw woning extra karakter. Maar andersom geldt hetzelfde: een verkeerd gekozen tapijt geeft uw woning een stuk minder uitstraling. Sommige aanbieders begrijpen maar al te goed dat het kiezen uit honderden vloerkleden een lastige opgave is. Daarom zijn er adviseurs die voor u klaar staan om op zoek te gaan naar het perfecte vloerkleed dat past bij uw vloer. Twijfelt u of u voor een vierkant of rond kleed moet gaan? Of bent u nog niet helemaal overtuigd of een hoogpolig tapijt bij uw woning past? Vraag advies bij uw aanbieder.

Moderne en vintage tapijten

De vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Kies voor een rond of juist een rechthoekig kleed, of ga voor een trendy tapijt met patchwork. Zelfs voor vloerkleden in de kinderkamers kunt u beroep doen bij voornoemde adviseurs. Kinderen spelen namelijk graag op de grond en dan voelt een hoogpolig kleed lekker warm aan. Bovendien heeft u keuze uit vloerkleden met een felle, schattige of stoere print. Maar ook voor in uw eigen slaapkamer of de woonkamer bestaat er en een ruime keuze aan tapijten in diverse kleuren en printen. Van warme en donkere kleuren tot felle en lichte kleuren. Er zit altijd wel iets voor u bij. Met merken als Louis de Poortere, Brink & Campman en Sehrazat vindt u vast en zeker uw favoriet.

Vloerkleden onderhouden

Het langste plezier van uw vloerkleed heeft u als u het kleed op de juiste manier onderhoudt. Het is belangrijk om een vlek snel en goed te behandelen. Het beste is om met een natte doek te deppen op de vlek, ga ieder geval nooit wrijven of boenen. Het meeste vuil op het vloerkleed is te verwijderen met de stofzuiger. Het vuil dat dieper in het kleed zit, kan met een ouderwetse mattenklopper eruit worden geklopt. Zo heeft u het langste plezier van uw prachtige tapijt. Bovendien geniet u ook langer van de warmte van het kleed en de verbetering van akoestiek. Vloerkleden isoleren warmte waardoor uw voeten op temperatuur blijven. Een tapijt zorgt ook voor een betere akoestiek omdat het geluid geabsorbeerd wordt. Dit zorgt er ook voor dat alledaagse geluiden, zoals het lopen op hakken en televisiegeluiden, worden gedempt. Kortom, een vloerkleed is niet alleen mooi voor uw interieur, het is ook heel praktisch.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo