Verlichting

6 tips voor een modern interieur

6 tips voor een modern interieur
Een modern interieur straalt rust en klasse uit. Het is een fijne plek om thuis te komen na een lange dag. Maar hoe kun je zelf nou zo’n stijlvolle woonkamer creëren die je normaal alleen in een woonmagazine ziet staan? In dit artikel geven we je 6 tips voor het inrichten en verwezenlijken van een moderne kamer.

1. De indeling

De indeling van een kamer is heel belangrijk voor een moderne look. Zorg voor ruimte en het gevoel van openheid. Betrek de keuken, het eetgedeelte en de zithoek bij elkaar. Zo creëer je één hele grote leefruimte en oogt het geheel rustiger. Zeker als je ook de vloer helemaal door laat lopen.

2. Vloeren en muren

De vloer in een modern interieur is vaak zo eenvoudig mogelijk. Denk aan de steekwoorden: strak, tijdloos, glad en kil. Betonvloeren, gietvloeren en keramische vloeren zijn heel populair. Dit klinkt misschien niet heel gezellig, maar het is een hele goede basis. De sfeer breng je weer terug door middel van meubels en accessoires. Ook kun je met de muur al een statement maken. Laat een bakstenen wand in de kamer onbewerkt of breng de oude authentieke muur mooi in beeld. Wil je het zo basic mogelijk houden? Schilder de ruimte in een neutrale kleur als wit of lichtgrijs.

3. Meubels en decoratie

Een strak interieur bestaat uit minimalistische meubels en eenvoudige decoratie. Less is more! Maak gebruik van scherpe lijnen en rechte hoeken. Een grote gestroomlijnde bank staat heel mooi in de zithoek. Combineer dit met een hoekige stoel met houten of stalen poten. Kies ook voor tafels die een duidelijke rechte vorm hebben en modern ogen. Decoreer de ruimte met een aantal statement pieces en laat kleine frutsels achterwege.

6 tips voor een modern interieur
© Lampenwelt.de

4. Verlichting

Ook verlichting speelt een belangrijke rol in het interieur. Bezoek een woonwinkel om wat inspiratie op te doen of kijk rond in bijvoorbeeld deze online webwinkel. Industriële lampen zijn heel populair op dit moment. Het is stoer en past perfect bij een moderne inrichting! De mix van oud en nieuw maakt deze functionele accessoire ook heel interessant. Past het niet zo bij je stijl? Kijk dan eens bij de eenvoudige plafondverlichting of de moderne hanglampen van Lampen24. Een designlamp staat prachtig boven de eettafel. Kies een exemplaar met strakke vormen en lijnen. Ook hanglampen van glas of alleen een draadlamp zonder kap geeft de ruimte een moderne uitstraling. Style tip: hang een paar minimalistische lampen bij elkaar als groep. Creëer hoogteverschil voor een speelse look of hang het netje op een rij voor nog meer eenvoud. Wil je de industriële stijl ook wat meer verwerken in je huis? Dan hoef je de draden van de verlichting helemaal niet weg te werken!

5. Kleurgebruik

Qua kleur kun je het zo eenvoudig houden als je het zelf wilt. Bij een minimalistische moderne ruimte werken grijstinten en kleuren als zwart en wit het beste. Vind je dit toch wat te kil? Voeg dan wat warme tinten toe aan je interieur of verf een muur donkerblauw in plaats van simpel wit. Ook met een gekleurd vloerkleed komt de gezelligheid meteen terug!

6 tips voor een modern interieur

6. Materiaalgebruik

Doordat het kleurgebruik vrij beperkt is, kun je meer sfeer in huis brengen door het materiaalgebruik. Ga voor robuust en onafgewerkt materiaal. Naast de kille betonnen vloer of grote tafel met stalen poten, kun je ook meer warme en zachte elementen toevoegen voor meer balans.

Ook interessant