De voordelen van een gietvloer

Bron: Bouw & Wonen
De voordelen van een gietvloer
Helemaal hip is de gietvloer in je interieur! Waar gietvloeren voornamelijk bekend waren als vloeren in gymzalen of als stabiele en duurzame bedrijfsvloeren, is de gietvloer inmiddels ook te vinden in menig huishouden. Een gietvloer ziet er niet alleen prachtig en stijlvol uit, de vloer is ook nog eens ontzettend duurzaam in gebruik. We delen graag de voordelen van een gietvloer met je.

Een gietvloer schoonmaken is geen probleem

De gietvloer is geschikt voor iedere ruimte in huis. Doordat de vloer vloeistofdicht is, is het onwaarschijnlijk dat vlekken er snel intrekken. Hierdoor leg je een gietvloer ook gemakkelijk in de keuken. Wanneer je knoeit met koken haal je gemakkelijk een doekje over de vloer en klaar is kees. In een houten vloer kan het zijn dat vetvlekken er intrekken of een gekleurde kring achterlaten en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Een gietvloer is daardoor uitermate geschikt voor iedere ruimte.

Lange levensduur

Een vloer leg je niet voor een half jaar in je woning. Het is van belang dat een goede vloer jarenlang mee kan en daarvoor is een gietvloer een uitstekende optie. Door de combinatie van materialen blijft een gietvloer mooi liggen zonder beschadigingen en heb je er iedere dag weer opnieuw plezier van. De gietvloeren worden niet voor niets in gymzalen of door grote bedrijven gebruiktÖ

Helemaal je eigen stijl

Een gietvloer is verkrijgbaar in bijna iedere RAL-kleur. Hierdoor is het mogelijk dat jij je gietvloer kiest in de kleur die perfect bij jouw ruimte past. Je kunt dus bijna elke mogelijke tint kiezen die je mooi vindt. Ideaal!

Past bij iedere woonstijl

Net als dat jij verandert in de loop der jaren, kan het zijn dat je smaak ook verandert. Een gietvloer past in verschillende stijlen interieur. In een strakke of moderne stijl komt de gietvloer prachtig tot zijn recht, maar een gietvloer in een warme beige tint past in combinatie met houten accessoires en een zacht kleed goed in een landelijk interieur.

Geen koude voeten meer

Goed nieuws voor de koukleumen: onder een gietvloer is het mogelijk om vloerverwarming te plaatsen. Bedenk wel goed dat je dit wilt voordat de gietvloer gegoten wordt, want deze kan er natuurlijk niet meer uit. De gietvloer is heel dun, de dikte van de vloer beperkt zich tot enkele millimeters. Hierdoor heb je optimaal plezier van je vloerverwarming!

Makkelijk overlegbaar

Ben je na verloop van tijd je gietvloer toch zat? Doordat de vloer volledig egaal is gelegd, leg je er gemakkelijk een houten of laminaatvloer overheen. De gietvloer kan dienstdoen als ondervloer en klaar is kees. Ook wanneer je het laminaat weer zat bent, ligt de gietvloer nog altijd in de ruimte en heb je zo je Ďoudeí vloer weer terug!

Een gietvloer is een absolute aanrader voor in ieder interieur. Of je nu op zoek bent naar een vloer die makkelijk is in onderhoud en die ook een lange levensduur heeft: de gietvloer bezit alle eigenschappen voor een prachtige uitstraling en jarenlang plezier.

Wil je meer lezen over de perfecte vloer voor in jouw interieur? Hier lees je de opties!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo