Meer sfeer creëren in de winter

24 november 2017 Bron: Bouw & Wonen
Meer sfeer creëren in de winter
In de wintermaanden brengen we meer tijd in huis door. Logisch, want buiten is het kil en koud terwijl het binnen lekker warm is. De verwarming aan en lekker met een kopje thee op de bank. De winter heeft zo stiekem ook wel zijn voordelen! Om je huis nu behalve warm, ook nog gezellig te maken, vind je hier een aantal gemakkelijke tips om jouw woning in een handomdraai sfeervol te maken voor de koude wintermaanden.

1. Gordijnen, rolluiken en rolgordijnen

Het sluiten van de (rol)gordijnen is natuurlijk hartstikke effectief om de warmte binnen te houden. Maar behalve dat, is het ook een sfeervolle decoratie. Zo heb je bij Veluxshop.nl raamdecoratie in allerlei vormen en maten. Een rolgordijn met Disney print voor op de kinderkamer bijvoorbeeld, of een modern valgordijn om je interieur een upgrade te geven.

2. Verwarm met een vloerkleed

Een vloerkleed is niet alleen lekker warm aan de voeten, maar brengt ook een fijne sfeer in een ruimte. Combineer de gebruikte kleuren in de ruimte met een vloerkleed in dezelfde tinten om de hele ruimte tot 1 geheel te laten komen. Daarbij zorgt een vloerkleed er ook nog eens voor dat de warmte niet via de vloer de ruimte verlaat.

3. Steek de kaarsjes aan

Niets zo gezellig en sfeervol thuiskomen als verwelkomd worden door het zacht flikkerende licht van brandende kaarsjes. In een kleine ruimte geven kaarsjes ook nog eens warmte af! Mocht je het nu helemaal fijn willen maken, ga dan voor geurkaarsen. Sfeer wordt namelijk ervaren via alle zintuigen, en zo ook de neus!

4. Seizoen decoratie

Mocht je nu een echte DIY-er zijn dan ga je lekker zelf aan de slag, zo niet dan koop je het gewoon in de winkel. Voor ieder seizoen is er wel een bepaalde decoratie te vinden en zo ook voor de winter! Haal bijvoorbeeld de natuur in huis met warme hout tinten of andere natuurlijke materialen. Verwelkomd worden met een kerstkrans aan de deur is natuurlijk gewoon hartstikke leuk.

Meer sfeer creëren in de winter

5. Warm en comfortabel

Grote kans dat er wat meer tijd wordt doorgebracht op stoelen en banken. Maak deze dan ook lekker knus en sfeervol. Schaf wat extra kussens aan en zorg voor een stapeltje fleecedekens. Lekker achteruit gezakt op een toren van kussens, onder een fleece dierenvelletje van een film genieten. Daarbij kun je ook eventuele gasten wat extra warmte aanbieden door simpelweg een van de fleecedekens uit de opslag te pakken. Dat voelt gewoon helemaal als ‘thuis’.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo