Is uw dak klaar voor de winter?

  BE   3 november 2017 Bron: Bouw & Wonen
Is uw dak klaar voor de winter?
Heeft u onlangs nog de staat van uw dak gecontroleerd? Het dak is één van de belangrijkste onderdelen van een woning. Een dak dat in slechte staat verkeert, kan nefaste gevolgen hebben voor de volledige woning. Vooral in de seizoenen met koud weer en veel regen is het belangrijk om een degelijk dak op uw woning te hebben. Is het dak van uw woning aan vernieuwing toe? Wacht dan niet tot het volop wintert in het land om uw dak aan te pakken. De kans is immers groot dat u dan last krijgt van vocht en tocht in huis.

Voorkom tijdig problemen

Een dak krijgt na verloop van tijd te lijden onder de Belgische weeromstandigheden. Door de UV-straling en de steeds wisselende weersomstandigheden zoals regen, hagel, hitte en kou verliest het dak op termijn haar beschermingskracht.

Vuil en vegetatie zoals mossen en algen tasten het dak na verloop van tijd aan. Niet alleen kan vocht zo uw woning binnendringen, het zorgt er ook voor dat uw verwarmingskosten stijgen.

Ook wanneer u een nieuwe woning aankoopt, is het van groot belang om de toestand van het dak te laten nakijken. Bij een verouderde woning is het namelijk vaak zo dat u het dak beter renoveert om problemen te voorkomen. Zo kan een slecht dak voor een slechte hechting van het isolatiemateriaal, vochtinsijpeling of mogelijk instortingsgevaar zorgen. Investeren in de renovatie van uw dak zorgt ervoor dat u voorkomt dat u later extra kosten dient te maken om bovenstaande problemen op te lossen. Vraag nu vrijblijvend extra informatie.

Renovatie van alle daken mogelijk

Als u nu een plat dak of een hellend dak heeft, de renovatie van elk dak is mogelijk. Bij een hellend dak wordt de dakconstructie nagekeken en zorgt men ervoor dat uw woning opnieuw beschermd wordt tegen alle weersomstandigheden.

Bij platte daken is het vaak zo dat het dak op termijn scheuren vertoont door slijtage. Bovendien verzwakken daken ook door de UV-straling van de zon en kunt u last krijgen van waterinsijpeling. Verkeert uw plat dak niet langer in goede staat? Dan is het aan te raden dat u beroep doet op een professional en het dak opnieuw laat aanleggen met EPDM, roofing, enz…

Is uw dak klaar voor de winter?

Nu extra voordelig door de premies van de Vlaamse overheid

Uw dak renoveren is momenteel ontzettend interessant door de financiële steun die u krijgt van de Vlaamse overheid. Belangrijk bij deze premies is dat de werken worden uitgevoerd door een erkend aannemer.

Zo kunt u voor de renovatie van uw dak aanspraak maken op de Vlaamse renovatiepremie voor een woning die minstens 30 jaar oud is. Hierdoor kunt u tot 30% van uw factuur recupereren, met een maximum van € 3.333.
Daarnaast is er ook de Vlaamse verbeteringspremie voor woningen die minstens 25 jaar oud zijn. Dankzij deze premie geniet u van € 1.250 steun voor de uitgevoerde dakwerken.

Ten slotte is er ook het verlaagd BTW-tarief van 6% in plaats van 21% voor de uitgevoerde werken.

Vraag meer informatie en een offerte op maat

Om gegarandeerd te zijn van een degelijk en kwalitatief dak is het aan te raden beroep te doen op een erkend aannemer. Enkel op deze manier kunt u ook aanspraak maken op de gunstige premies van de Vlaamse overheid.

Overweegt u om uw dak te laten renoveren? Klik hier voor advies en prijzen van een professional in dakwerken.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo