Verbouwen

Laat er geen mos over groeien!

Laat er geen mos over groeien!
Jouw dak is het deel van de woning dat het meest afziet van de weersomstandigheden.
Het Belgische weer is niet zacht voor jouw dak. Regen, hagel, windstoten, ijsvorming en de brandende zon hebben allemaal hun effect op jouw huis. Heel wat vuil en vegetatie, zoals mossen en algen, tasten jouw dak aan in de loop der jaren. Bij verwaarlozing kan er zelfs water binnenlopen of gaan je dakpannen kapot vriezen. Op dit moment is het weer ideaal om je dak te laten ontmossen want eens de zomer voorbij is, is het alweer te laat !Je bent niet alleen

Heel wat woningen hebben last van een grauwe kleur of zwarte vlekken op het dak. Deze zijn veroorzaakt door de vorming van algen en mossen. Door de slechte weersomstandigheden in ons land hebben die algen sneller de kans om zich te gaan vestigen op jouw dak. Het is zo dat de wortels van mossen zich vasthechten op je dakbedekking waardoor er minuscule barstjes kunnen ontstaan. Daardoor wordt je dak dus broos en kan het water doorlaten. Water dat binnen in de woning serieus schade kan aanrichten.
De komende maanden verbeteren onze weersomstandigheden. Het gaat droger en zachter worden en ook de mossen drogen op. In deze periode is het dus gemakkelijker om de algen en het mos te verwijderen en kan je de zomer starten met een proper en beschermd dak.

Waarom nuttig?

Enkele voordelen van dakontmossing:

 • Waardestijging woning
  Een gereinigd en verzorgd dak geeft je huis automatisch een hogere waarde.

 • Veilige recuperatie regenwater
  Als het mos en vuil worden weggehaald dan voorkom je opstoppingen van regenpijpen en dakgoten. Het regenwater kan dus vlotter door en brengt geen vuil meer met zich mee.

 • Visuele opwaardering
  Na de reiniging zal je dak er als nieuw uitzien.
  Een proper dak geeft een extraatje aan je woning.

 • Levensduur en conditie dak
  Door de reiniging en een preventieve behandeling verkeert jouw dak in een betere staat en zal het langer mee gaan. Het is dus een slimme duurzame investering.

Hoe dakreiniging/ontmossing in zijn werk gaat


1. Prospectie en antimoslaag

Eerst zal de mosexpert kijken naar het type dakbedekking en de hoeveelheid mos.
Als men ziet dat de hoeveelheid mos zeer hardnekkig is zal er eerst een mosdodend middel over het dak gespoten worden. Dit moet gedurende een bepaalde periode inwerken, hoe lang juist hangt af van de hardnekkigheid van.

2. Reiniging

Daarna kan het dak gereinigd worden met een hogedrukreiniger. De temperatuur van het water en de soort hogedrukreiniger hangt af van het dak. De druk op bijvoorbeeld een leien dak zal lager gezet worden dan op een dak met dakpannen.

3. Nabehandeling

Tenslotte zal het dak een preventieve nabehandeling krijgen. Dit is een product dat mos afweert, het dak langer schoon houdt en daardoor wordt nieuwe vervuiling vertraagd. Het is een transparante coating en geeft jouw dak een nieuwe look.Ook mijn dak?

Dakontmossing is mogelijk op elk type dak. Of je nu een plat of hellend dak hebt met daarop leien, EPDM of een andere bodem, het kan ook bij jou.
Ook wanneer je zonnepanelen op het dak hebt !

Bij een dak met zonnepanelen is het onder de installatie meestal een broeihaard van algen en mossen. Omdat de dakbedekking onder de installatie altijd schaduw krijgt. Het water dat onder de zonnepanelen stroomt, wordt dus niet gedroogd door de wind of de zon. Deze plaats wordt dan behandeld met een product door te vernevelen op de dakbedekking.Je dak eens goed reinigen kan dus heel wat verschil maken en kan ook onaangename zaken voorkomen zoals water dat doorsijpelt. Wil je ook een dak zonder een slordige indruk en wil je problemen vermijden? Maak dan gebruik van de komende droge periode om je dak een flinke schrobbeurt te geven en geniet van een gezond en mooi dak!

Ook interessant