Laat deze zomer je dak reinigen en voorkom lekken

Bron: Bouw & Wonen
Niet alleen is een proper en goed onderhouden dak visueel knap, je kan er ook flink wat geld mee uitsparen! Mossen en algen kunnen je dakpannen beschadigen en er zelfs voor zorgen dat er lekken ontstaan. Jouw dakbedekking goed onderhouden door middel van een professionele dakreiniging kan je de kosten van een nieuw dak uitsparen!

De zomer is een ideale periode

Het Belgische wisselvallige weer is de grootste vijand van jouw dak. Wind brengt kleine stofpartikels mee, die zich tussen de voegen van jouw dakbezetting vastzetten. In combinatie met nat weer, zorgt dit voor een goede voedingsbodem voor mossen en algen. Met hun kleine wortels beschadigen deze mossen en algen jouw pannen en leien.
Omdat de zomer doorgaans minder nat en zonniger is dan de andere seizoenen, zijn de zomermaanden de beste periode om het mos, de algen en het vuil van jouw dak te laten verwijderen. Vraag hier vrijblijvend meer informatie.

Voorkom tijdig problemen!

Een vuil en slecht onderhouden dak, kan voor veel problemen zorgen. Allereerst komt de goede werking van jouw waterafvoer in het gedrang. Het water stapelt zich op in het groen en tast de dakbedekking aan. Dakpannen en leien gaan poreus worden en bij vrieskou kunnen ze zelfs barsten. Hierdoor kunnen lekkages ontstaan.
Daarnaast kunnen mossen, algen, bladeren en ander vuil de dakgoten en/of regenpijpen verstoppen, wat nog meer overlast met zich meebrengt.
Wees er op tijd bij en laat jouw dak behandelen. Bij een goede reiniging hoort ook een nabehandeling zodat de vorming van nieuwe algen en mossen wordt afgeremd.

Voordelen van dakreiniging

Het ontmossen en reinigen van daken is niet enkel preventief belangrijk, maar heeft ook nog andere grote voordelen:

Waarde van woning stijgt
Investeren in een proper dak, betekent dat je jouw woning goed onderhoudt. Het is het eerste wat zichtbaar is voor een buitenstaander. Een goed onderhouden woning betekent een hogere verkoopprijs!
Laat deze zomer je dak reinig en voorkom lekken
Esthetische waarde
De gevel en het dak van de woning zijn zoals jouw visitekaartje. Pak uit met een proper en goed onderhouden dak en geniet er iedere dag van!
Laat deze zomer je dak reinig en voorkom lekken
Duurzame investering
Jouw dak reinigen zorgt samen met de nabehandeling dat het aanhechten van groen en vuil wordt afgeremd. Jouw dakbedekking zal een langere levensduur kennen. Het dak niet moeten herstellen kan je een serieuze euro besparen!
Laat deze zomer je dak reinig en voorkom lekken
Verlaagd Btw-tarief
Voor woningen ouder dan 10 jaar, bestaat een speciale verlaagd btw-tarief voor verschillende reinigingswerken. Zo betaal je voor het reinigen van jouw dak slechts 6% btw in plaats van de standaard 21%.
Laat deze zomer je dak reinig en voorkom lekken

Voor alle daken

Je hebt een plat of hellend dak? Dakpannen, leien, riet, roofing of EPDM? Geen enkel probleem, deze kunnen allemaal behandeld worden.

Let wel op door sommige factoren zullen daken sneller aangetast worden:
  • Je woont in een groene of bosachtige omgeving
  • Het dak of een deel er van krijgt geen zon
  • Zure regen en vuil in de lucht (veel industrie in de buurt)
  • Oude dakpannen en leien zijn mogelijks al poreus

Profiteer nu nog van de drogere zomermaanden om jou dak te laten behandelen. Een behandeling waarbij jouw dak wordt ontmost, gere´nigd en nabehandeld. Niet alleen zal je van de schoonheid van je nieuwe dak genieten, maar zal je ook over een duurzamer en gezonder dak beschikken.

Laat deze zomer je dak reinig en voorkom lekken
Een verzorgde dakbedekking doet zienderogen de waarde van je woning stijgen. Ideaal als je wil verhuren, verkopen of op zoek bent naar een slimme investering.
Laat vandaag nog jouw dak behandelen en kijk hier voor meer informatie.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo