Verbouwen

Profiteer nog van het goede weer en ontmos nu!

Zon, ijsjes, strand, zonnecrème, BBQ’s… allemaal leuke zaken die we met de zomer en de bijhorende vakantie associëren. Maar wist je dat de zomer ook de ideale periode is voor bepaalde klusjes, zoals de aanleg van een terras en het verwijderen van onkruid. Daarnaast is de zomer het topmoment om je dak onder handen te nemen. Met een professionele dakontmossing straalt jouw woning weer in dat zomers zonnetje. Ontmossen dat doe je nu, want na de zomer is het te laat!

vraag hier gratis informatie

Veel voorkomend probleem

Heb je ook last van zwarte vlekken, groene mossen en vuil op jouw dak? Niks om je over te schamen, want een heleboel Vlaamse woningen hebben er last van. Het Belgische weer met de stevige regens en de krachtige wind doet een woning afzien en zorgt dat algen, mossen en ander vuil zich makkelijk op jouw dak bevestigen.
Tijdens de zomermaanden blijft het mos redelijk droog en kan je met een professionele ontmossing, gevolgd met een coating, komaf maken van het mos en vuil. Zo heb je een proper dak om de herfst en winter in te gaan. Na de zomer is het praktisch onmogelijk om jouw dak keurig te ontmossen wegens het vochtige en koude weer.

Waarom je dak ontmossen?

Jouw dak tijdig laten ontmossen heeft naast de esthetische look van jouw woning ook nog tal van andere voordelen. Ontmossen wordt vaak gezien als een preventieve maatregel. Het ergste wat kan overkomen is dat het mos met z’n ragfijne wortels jouw dakpannen stilaan brozer maakt waardoor er vocht in de woning sijpelt. Door het mos en vuil aan te pakken voorkom je dit probleem en zorg je voor een langere levensduur van jouw dak. Door het mos weg te halen vermijd je een ophoping van mos in de dakgoten en regenpijpen. Zo garandeer je zo de optimale werking van jouw waterafvoer.

Wist je dat potentiële kopers of huurders hun oordeel vaak vellen door hun eerste indruk van de woning? Voor een goed onderhouden woning mag je gerust meer vragen en een proper dak maakt jouw woning zeker aantrekkelijk.

vraag hier gratis informatie

Hoe gaat men te werk?

Bij een professionele reiniging wordt allereerst gekeken naar jouw dakbedekking en hoe hardnekkig de mossen en het vuil zich gevestigd hebben.
Afhankelijk van het resultaat van de inspectie gaat men over tot de reiniging. Dit kan met speciale reinigingsmiddelen of met hogedrukreinigers of beide. De keuze van hogedrukreiniger zal afhangen van jouw dakbedekking. Bij een sterke en niet verweerde dakbedekking kan men een vuilfrees gebruiken. Voor oudere daken worden minder sterke hogedrukreinigers gebruikt. Het dak kan hierna nog behandeld worden tegen mos door een reinigingsmiddel te laten inwerken. De inwerktijd kan verschillen per product en het is belangrijk om die ook te respecteren.
Na de effectieve reiniging volgt de nabehandeling. Hierbij zal de professionele reiniger een moswerend middel aanbrengen om de vorming van nieuwe mossen af te remmen. Een coating aanbrengen op het dak is ook een ideale nabehandeling. De coating is een gladde vochtwerende laag waardoor mossen zich niet meer kunnen hechten op jouw dak.

Btw-voordeel

Wist je dat je voor een professionele ontmossing van jouw dak ook een financieel voordeel kan krijgen? Indien jouw woning nog geen 5 jaar oud is, betaal je slechts 6% BTW in plaats van 21%. Dit verschil kan je wel een pak doen uitsparen!

Zomer

Professionele dakontmossing gebeurd enkel in de zomer. Het weer tijdens de andere seizoenen is te wisselvallig, vochtig en koud. Buiten de zomer is het moeilijk om de aangroei van mos te bestrijden, de reinigingsmiddelen kunnen niet optimaal inwerken en de coating wordt misschien weggespoeld door regens voordat hij zich vastgezet heeft.
Heb jij ook last van mos op jouw dak, dan is het nu het moment om nog in actie te schieten!

vraag hier gratis informatie

Ook interessant