Genieten van je tuin, ook tijdens de herfst en winter

31 oktober 2017 Bron: King George
Genieten van je tuin, ook tijdens de herfst en winter
Met het vallen van het blad zoeken we toch naar een manier om zo lang mogelijk buiten te kunnen leven. Met enkele slimme ingrepen is het vandaag niet moeilijk meer om het jaar rond van je tuin en het mooie buitenleven te kunnen genieten. Umbris biedt met zijn lamellendaken op maat een architecturaal antwoord op deze vraag. In combinatie met verwarmingselementen, ledspotjes en een streepje muziek, creŽr je zo een extra buitenruimte die ook herfst- en winterproof is.

Frisse lucht is altijd een goed idee

Een frisse neus halen, zelfs op de koudste momenten van het jaar, zorgt voor de nodige zuurstof en een goed gevoel. Omdat je niet elke dag een verre wandeling kunt maken, gaan we onze buitenruimte dicht bij huis steeds creatiever inrichten, zodat we er het jaar rond van kunnen genieten.

Gastronomisch buiten dineren of een winterbarbecue

Met een Umbris boven je terras of in de tuin, zal je zo lang als kan elke dag dat broodnodige buitenmomentje kunnen beleven. Bijvoorbeeld een romantisch herfstdiner onder het lamellendak, verloopt in alle luxe. Mocht het regenen, dat sluit het dak zich met een druk op de knop volledig. De ledlichtjes zorgen voor de nodige verlichting, de elektrische verwarmingselementen maken het behaaglijk. Eventueel kun je je Umbris zelfs uitrusten met een geluidsysteem, voor de juiste sfeermuziek in het juiste seizoen. Een tuinfeestje met kerstmis? Helemaal geen probleem.

Genieten van je tuin, ook tijdens de herfst en winter

Wat is een lamellendak?

Een lamellendak is een architecturale, multifunctionele oplossing om zonwering te bieden dat alle weer en wind doorstaat. Door te kiezen voor kantelbare lamellen wordt de luifel of overkapping tegelijk een multifunctionele buitenruimte. Bij regenweer sluit je de lamellen namelijk met ťťn druk op de knop. Op warme dagen kun je de lamellen kantelen en zelf de lichtinval gaan bepalen. Zo krijg je de sfeervolle schaduwlijnen die meteen een vakantiegevoel oproepen.

Door weer en wind

Je barbecue, tuinmeubels, kussens, eettafel of zelfs jaccuzzi kunnen rustig onder de terrasoverkapping blijven staan. Wanneer je de lamellen na een flinke plensbui opnieuw opent, zal het water nooit op je meubels belanden. Via het gootje in elke lamel wordt het regenwater naar opzij afgevoerd. Vandaar kan het rechtstreeks via een geÔntegreerde regenpijp naar de riolering of via waterspuwertjes op de grond vloeien. Doordat de lamellen van stevig aluminium gemaakt zijn, blijft het getik van de regen heerlijk zacht.

Genieten van je tuin, ook tijdens de herfst en winter

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo