Nieuwste tuintrend: thuis genieten van een garden house

13 april 2017 Bron: King George
Nieuwste tuintrend: thuis genieten van een garden house
Anno 2017 hebben we het een beetje gehad met ons overdrukke bestaan, we willen rust en vooral tijd om te genieten. Vergeet die eenmalige trip naar een exotisch eiland, echt bijkomen doe je gewoon in eigen huis. Of nog beter: in eigen tuin. En dat 365 dagen per jaar. Het hoeft niet te verbazen dat een tuinpaviljoen een grote opmars maakt. Met een garden house kan je veel vaker en langer genieten van je buitenruimte én je creëert meteen een plek voor luxueuze extra’s als een sauna of zwembad. Kortom: het is dé plek om even te ontsnappen uit de dagelijkse drukte en chaos!

Hoewel de gelijkenissen groot zijn, hebben we het hier niet over de eerder klassieke veranda. Een bijgebouw of garden house is een extra leefruimte in de tuin, maar dan wel met alle voordelen van een veranda.

Elke dag buiten

Het is zalig om te ontspannen en tot rust te komen in de natuur. Nog meer tussen het groen en de bloemen van eigen tuin, zeker als daar een comfortabel “tuinhuis” te vinden is. Alleen is dat op eigen bodem niet altijd evident, het Belgisch klimaat maakt het soms zelfs onmogelijk om gezellig buiten te gaan zitten.

Decoranda kwam daarom met de perfecte oplossing: een stevige regenbui, gure wind of te fel zonlicht maken niet meer uit, in een garden house zit je altijd goed. En elke dag een beetje buiten. Vergeet gesleep met tuinkussens of – nog erger – tuinstoelen, alles kan het hele jaar door blijven staan. Je tuinpaviljoen is namelijk het verlengde van je woonkamer, inclusief hippe meubels, accessoires en sfeerverlichting.

Decoranda garden house

Moderne designs

Decoranda, specialist in veranda’s, tuinkamers en overkappingen, voelt al langer dat garden houses vandaag steeds meer in trek zijn. Om die reden besloot het bedrijf de standaard tuinhuizen eens grondig te herzien. Wat volgde waren moderne ontwerpen die als parels schitteren in de tuin.

De paviljoenen hebben, net zoals veranda’s, een basis van aluminium. Een materiaal dat bijzonder fijn en duurzaam is en daarnaast een moderne uitstraling heeft. Alle maten en vormen zijn mogelijk, ook qua afwerking kies je naar eigen smaak voor hout, glas, beton of lamellen van aluminium.

Het is maar net welke look and feel jij aan je tuinhuis geven wilt. De grote raampartijen van dubbel glas maken dat het garden house goed geïsoleerd is, maar toch aanvoelt als een onderdeel van de tuin. Mooi weer? Dan kunnen de glasschuifwanden in een handomdraai opengezet worden. Bovendien kan het geheel tegen een stevig stootje!

Een beetje luxe mag

Even van de radar verdwijnen in je eigen tuinverblijf, is best ontspannend. Maar ook als het net dat tikkeltje meer mag zijn, biedt een garden house tal van mogelijkheden.

Zo kan je bij dat (overdekte) zwembad van je dromen een heus pool house creëren, met opbergruimte voor ligstoelen, badhanddoeken en – waarom ook niet – een frigo om de drankjes fris te houden. Een man cave met plaats voor een biljarttafel en een groot tv-scherm? Of verknocht aan je maandelijkse bezoekjes aan de wellness maar niet altijd zin in de verplaatsing of het aanwezige gezelschap? Een privé-sauna of -jacuzzi in eigen tuin: het kan!

Geniet van je eigen luxe, in je eigen omgeving én met het gezelschap dat je zelf kiest. Anno 2017 is thuis genieten het ultieme geluk.

Decoranda garden house

Een tweede thuis

Je woning kies je met veel precisie uit en ook de inrichting is van groot belang. In een garden house is het net zo: van vloer en wanden tot meubilair en accessoires, alles kan naar eigen smaak gekozen worden. Wie helemaal overtuigd is van z’n huidige stijl, kan het garden house als een verlengde van de woonkamer zien. Een tweede thuis, heel dichtbij huis.

Mag het eens iets anders zijn? Ga helemaal zen met de minimalistische Oosterse stijl, kies voor je dagelijkse portie zon en groen in een eigen tropical jungle of ga boho-chic met bohemische en hippie-achtige invloeden. Een garden house leent zich tot de perfecte locatie om je eigen, kleine paradijs te verwezenlijken.

Decoranda garden house

Wel de lusten, niet de lasten

Omdat je wel wilt genieten, maar niet wilt zwoegen voor je garden house er staat, neemt Decoranda alle voorbereidingen op zich. Jij hoeft alleen maar te bestellen. Daarna neemt Decoranda het hele proces voor zijn rekening: grondonderzoek, voorbereiding, bouw en afwerking. Door samen te werken met leveranciers van nevenproducten zoals zonwering, schuifdeuren en lamellen kun je bij Decoranda echt een totaalpakket bestellen. Kortom: wel de lusten, niet de lasten.


Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo