Zet eens een blokhut in uw tuin!

30 augustus 2016 Bron: Bouw & Wonen / Philip Willaert
Blokhutten spreken tot de verbeelding. Alleen al in hun verschijning roepen ze beelden op uit steppe en oase. Maar een blokhut kan ook gewoon in uw tuin. Een terugtrekplek, een hobbyhuis, of een tuinkantoor, de blokhut is ruim inzetbaar.
Steeds meer mensen werken tegenwoordig geheel of gedeeltelijk vanuit huis. Tuinkantoren zijn de ideale oplossing om in alle rust te werken, klanten te ontvangen en tegelijkertijd dicht bij de natuur te zijn. U denkt aan een blokhut? Dan bent u gebaat met kwaliteit en een professionele service.

Mooie houten blokhutten

Er zijn mooie en betaalbare houten blokhutten op de markt. Dat is prettig om weten. En niet zonder reden. Hutten van uitstekende kwaliteit zijn makkelijk te vinden en bij goed onderhoud een lang leven beschoren. Vurenhout uit noordelijke gebieden van hoge kwaliteit vormen de basis voor al onze houten producten. Verder een strakke afwerking en een goede montage. De blokhut is een ideale oplossing voor u en uw tuin.

Tuinhuis of blokhut?

Tuinhuizen en blokhutten verschillen onderling op het gebied van bouwmethode. Blokhutten bestaan uit massieve houten balken en bouwen we volgens de stapelmethode. Bij tuinhuizen zien we dat bij een houten draagconstructie bij houten planchetten de muren vormen.

Massief hout

Voor blokhutten is het belangrijk dat het hout afkomstig is uit regio’s met een koud klimaat. Daar groeien bomen trager, wat het hout een stuk steviger maakt. Je ziet het aan de jaarringen die die dicht bij elkaar liggen.

Kwalitatief hout is niet aan elkaar gelast en bevat niet te veel knopen. In geen geval mogen de knopen los zitten. Noord-Europees vurenhout leent zich hier uitstekend voor.

Onderhoud

Om lang te kunnen genieten van een blokhut is regelmatig onderhoud een must. Het hout wordt immers voortdurend blootgesteld aan uv-stralen, temperatuurswisselingen, regen en wind. Om de twee à drie jaar kan een nieuw laagje verf of vernis goed doen. Veel hangt ook af van de plaats van de blokhut. Staat die in de volle zon, dan zal de blokhut iets vaker moeten worden bijgeschilderd.

Voorzieningen

Een elektriciteits- en waterleiding verhogen het comfort. Deze leidingen zijn eenvoudig door te trekken tijdens de opbouw. Laat dit bij voorkeur doen door een erkende elektricien.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo