Creatieve oplossingen voor tuin en terras in conceptstore

  BE   13 maart 2017 Bron: King George
Creatieve oplossingen voor tuin en terras in conceptstore
Nu de lente bijna weer in het land is, kriebelt het om weer van onze tuin te kunnen genieten. Wie op zoek is naar inspiratie voor tuin en terras, kan nu ook terecht in de gloednieuwe conceptstore van Umbris in Lokeren. Ontdek het bij een drankje en een hapje tijdens het opendeurweekend op 18 en 19 maart. Hoe multifunctioneler je tuin, hoe langer je er van kunt genieten. Steeds meer mensen zoeken dan ook naar een creatieve oplossing, waardoor je ook bij regenweer toch van je buitenruimte kunt genieten. In plaats van een eenvoudige, maar kwetsbare luifel of een uitgebreider project als een veranda, kan een tussenoplossing nog het meest interessant zijn. Met een lamellendak, dat voor schaduw zorgt bij mooi weer en dat je kunt sluiten bij regenweer, biedt Umbris een architecturaal antwoord op ons wisselvallige Belgische klimaat.

Wat is een lamellendak?

Een lamellendak is een architecturale, multifunctionele oplossing om zonwering te bieden dat alle weer en wind doorstaat. Door te kiezen voor kantelbare lamellen wordt de luifel of overkapping tegelijk een multifunctionele buitenruimte. Bij regenweer sluit je de lamellen namelijk met één druk op de knop. Op warme dagen kun je de lamellen kantelen en zelf de lichtinval gaan bepalen. Zo krijg je de sfeervolle schaduwlijnen die meteen een vakantiegevoel oproepen.

lamellendak

Het jaar rond genieten van je tuin

Plaats je ook verwarmingselementen, een geluidsinstallatie en ledstrips of spotjes, dan geniet je het hele jaar door van deze buitenplek. Maar de oplossingen van Umbris zijn veelzijdiger dan dat. Combineer je het lamellendak met bijvoorbeeld zijpanelen van hout of met een Umbris Zip Screen windscherm, dan kun je overal in je tuin je eigen sfeervolle private buitenkamer creëren.

Zonnewering?

Met de opkomst van de grote glaspartijen aan de tuinkant dringt ook de nood aan een goede klimaatcontrole in huis zich op. Door een terrasoverkapping te plaatsen aan je achtergevel hou je het binnen koel zonder dat je aan lichtinval hoeft in te boeten. Ook op het terras kun je op zonnige dagen de lamellen met een druk op de knop zo positioneren dat je letterlijk kunt genieten van een streepje zon. Liever blote hemel, maar geen zin om ook nog eens een parasol te moeten voorzien op de heetste zonnemomenten? Kies voor zonnewering in lijn met je architectuur: combineer je lamellendak met een open stuk waarin een Panno SP uv-zonnedoek verwerkt zit, dat je bij veel zon eenvoudig kunt sluiten.

lamellendak


Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo