Buitenschrijnwerk

Meer genieten van de zomer? Maak een buitenkamer

De trend is al enkele jaren ingezet: steeds vaker willen we in onze tuin of op het terras een volwaardige ‘buitenruimte’ creëren. Een van de pioniers is Harol, waar het gamma ‘Buitenleven’ jaar na jaar wordt uitgebreid met innovatieve overkappingen die zoveel meer dan enkel de zon te weren. Zoals ook nu weer blijkt uit de nieuwste modellen voor de zomer van 2016: Patio Nomo en Patio Fusion.

De Harol Patio Nomo en Patio Fusion zijn de blikvangers die op Batibouw 2016 werden voorgesteld. Maar vandaag kan je voor zowat elk denkbare situatie een oplossing op maat van je tuin of terras én budget vinden. Het gamma Buitenleven van Harol beschermt tegen zon, regen en wind, maar garandeert ook onvergetelijke zomeravonden met een gezellige sfeerverlichting en zelfs geïntegreerde verwarming. Al die functionaliteiten worden bovendien op afstand of via sensoren bediend, zodat je steeds met een gerust hart het huis verlaat. En het design? Dat is helemaal afgestemd op de meest vooruitstrevende architectuur…

In het gamma Buitenleven beschikt HAROL over 3 daktypes: lamellendaken, patio’s of vouwdaken, en pergola’s met opgerolde doek. Het type Patio of vouwdaken breidt dit voorjaar uit met 2 nieuwe modellen: de Nomo en de Fusion. Deze vouwdaken kunnen helemaal open.

Zo stem je met een druk op de knop het UV-bestendige dakdoek perfect af op de zonne-intensiteit of neerslag: dicht, halfopen of helemaal open voor overvloedig zonlicht.

Harol - Meer genieten van de zomer? Maak een buitenkamer

De volledig horizontale Patio Nomo is geschikt voor elke situatie, vrijstaand of in aanbouw. Glazen schuifwanden, ingebouwde screens en ledverlichting rondom garanderen nog meer buitencomfort, zelfs bij hevige regenval. Uniek aan dit systeem is het gebombeerde doekprofiel met dubbele afwatering langs beide zijden en een kleiner, elegant dwarsprofiel. Zo blijft uw terras perfect droog tijdens en na die zomerse plensbui. De maximale overspanning per module bedraagt 7 m x 5,5 m.

Met de Patio Fusion, met zijn ingebouwde screens in de poten langs de voorzijde, bepaal je makkelijk de ideale dosis invallend zonlicht. Ook hier hou je het te allen tijde droog: de Fusion fungeert als de perfecte regenwering dankzij een innovatief afvoersysteem, waarbij het water steeds via watergoten en niet langs de zijkanten wordt weggevoerd. Instant sfeer creëer je dan weer met de led-verlichting, die zowel in de profielen van het doek als in de voorlijst kan worden geïntegreerd. De maximale overspanning per module bedraagt 6,5 x 5 m.

Bij andere modellen in het gamma Buitenleven kan je ook kiezen voor een lamellendak. Met kantelbare lamellen in het dak en/of in de zijwanden ben je niet alleen beschermd tegen neerslag, je zet ook het zonlicht en de (verkoelende) luchtstroom volledig naar je hand. Tot slot is alle comfort verzekerd dankzij de vele hoogtechnologische opties: elektrische bediening voor dimbare RGB-ledverlichting, verwarming, geïntegreerd soundsysteem, zon- wind-, en regensensor.

Ook interessant