De zon is niet altijd je vriend

3 juli 2015 Bron: Renson
De schoolvakantie is gestart en hier en daar start ook het zomerverlof in de bedrijven. En wat zijn we blij dat de zon er is, want dat is dubbel zo plezant. We kunnen met z’n allen naar buiten. Ravotten in de tuin, op het strand of in de duinen, een verfrissende duik in het zwembad, een gezellige barbecue, …, moet er nog wat meer zijn? Maar nu wordt het wel echt heet. Een langdurige hittegolf werd aangekondigd. En dan is de zon niet altijd je vriend, maar ook wel eens je grootste vijand.

Bescherm jezelf

Wie bij dit weer onbeschermd buiten loopt, is binnen de kortste keren helemaal rood. Je huid verbrandt onder de knallende zon en de kans op een zonneslag stijgt met de minuut.

Denk eraan om voldoende te drinken en je continu in te smeren met een zonnecrème of een ander beschermend middel. Ga ook nooit buiten zonder een aangepast hoofddeksel.

Bescherm je woning

Ook je woning loopt gevaar. In de winter en tijdens de tussenseizoenen is het vaak aangenaam om de zon in de woning te halen en zo ook te besparen op verwarming. Daarom opteren we ook voor veel en grote glaspartijen in onze woningen. Maar bij zo’n hitte kan het ook binnen snel broeierig heet worden en dan komt het erop aan om dure koeling te vermijden. We moeten ook reflecties in de TV vermijden, want we willen geen minuut van Wimbledon of de Tour de France missen.

Wie nu een efficiënte zonwering heeft, kan deze problemen vermijden. Die zonwering houdt immers de zonnestralen tegen vooraleer ze het glasoppervlak bereiken. Zo hou je de zonneïnstraling onder controle, zonder het zicht op de omgeving te verliezen. De windvaste Fixscreen, de nieuwe Panovista screen voor hoekramen glas op glas of de Loggia-schuifpanelen van Renson voorkomen oververhitting, reflecties en verkleuring van interieur en meubelen.

Renson Camargue terrasoverkapping

Bescherm je terras

Bij dergelijk weer willen we echter vooral zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen. Het aperitief en de dranken worden koud gezet, de barbecue gaat aan en het feest kan beginnen. Wie een zwembad heeft, neemt af en toe eens een verfrissende duik in het water. Maar ook dan kan de overmatige zonnewarmte een spelbreker zijn.

Een terrasoverkapping zorgt voor de nodige bescherming. De Algarve en Camargue met lamellendak en de nieuwe Lapure met dakzonwering laten je toe om de zonneïnstraling op het terras te beperken, wanneer je dat wenst. Gaat het wat afkoelen, dan kan je gerust de lamellen opendraaien of het doek wegschuiven, om dan de zon op het terras te laten. En zelfs als het straks gaat onweren, kan je op het terras blijven, want een terrasoverkapping houdt ook de regen tegen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo