Veranda - Overkappingen

Genoeg zon en licht is belangrijk voor jouw gezondheid!

Genoeg zon en licht is belangrijk voor jouw gezondheid!
Ook zo genoten van die eerste lentestralen? Wil je graag de natuur een stuk in huis halen? Op zoek naar een woonruimte waar je even tot rust kan komen? Of wil je gewoon een grotere leefruimte creëren? Dan is een veranda de ideale oplossing om je wens te vervullen. Een veranda is de overgang van je huis naar je tuin. Je kan binnen tot rust komen met een gevoel van buiten, het beste van twee werelden dus! Je kan in verschillende stijlen en materialen die unieke ruimte gaan maken. Ontdek hier het aanbod.

Klik hier voor meer informatie

Waarom en hoe?

Een veranda is voor velen een wens omdat het je een gevoel van vrijheid en luxe geeft. Je kan de natuur een stuk dichter bij je halen en je kan elk seizoen genieten van een buitengevoel. Het geeft je meer energie in de winter en tijdens de zomer kan je er lekker afkoelen.

Je kan de veranda het best in harmonie brengen met je woning. Kies een kleur dat goed past bij je gevel. Of wil je de veranda een eigen persoonlijkheid geven? Dan kan je gaan voor een contrasterende kleur. Veranda’s kunnen gemaakt worden in verschillende materialen zoals hout, aluminium, pvc of een combinatie.

Voordelen

Elk seizoen is comfortabel
Tijdens elk seizoen kan je binnen leven zoals buiten. In de winter kan je ontbijten in de zon, in de lente kan je de eerste zonnestralen op je gezicht laten vallen, in de zomer kan je napraten als het te kil wordt en in de herfst kan je tijdens het gure weer toch een beetje buiten ontspannen.

Woningwaarde
De waarde van je woning stijgt, dit komt omdat een veranda een enorm gewilde ruimte is.
Want wie wil er nu geen extra ruimte die je het hele jaar door een buitengevoel geeft?

Dalende energiefactuur
Een veranda gaat het huis meer isoleren. Vroeger had je de veranda’s die in de zomer te warm waren en in de winter te koud waren maar die tijd is voorbij. De nieuwste veranda’s voldoen aan de isolatie - en energienormen. Ook het zonlicht dat door het glas valt warmt de ruimte snel op, een extra ruimte betekent dus niet direct extra verwarmingskosten.

Snelle plaatsing
Als je twijfelt tussen een aanbouw of veranda als extra woonruimte dan kan de tijd van plaatsing de doorslag van je keuze geven. Een veranda is namelijk veel sneller geplaatst dan een aanbouw aangezien je maar één aanspreekpunt hebt.

Genoeg zon en licht is belangrijk voor jouw gezondheid

Welke veranda past bij mij?

Als je een veranda gaat kiezen moet je met een aantal factoren rekening houden vooraleer je er een gaat plaatsen. Het is tenslotte een investering die je doet en je kan niet om de haverklap aanpassingen gaan doen aan je veranda.

Hou daarom rekening met de grootte die je wil. Je kan kiezen voor een kleine veranda, grote veranda, een open veranda,... Het is een beslissing waar je niet zomaar kan op terugkomen eens de veranda er staat.

Ook moet je gaan nadenken over de stijl van de veranda. Je wil misschien een moderne look maar je kan ook gaan voor rustiek, landelijk of klassiek.
Daarnaast moet je ook even overlopen uit welk materiaal of materialen de veranda moet bestaan. Je kan gaan voor hout, aluminium, pvc of een combinatie ervan en je bekijkt ook best hoeveel ramen je er in wil. Volledige beglazing? Wil ik meerdere schuiframen? Je hakt de knoop best niet té snel door.

Tenslotte denk je best ook eens na over het comfort en de functionaliteit van de veranda.
Wil je een gewone veranda of wil je een woonveranda? Het grote verschil is dan dat een woonveranda niet alleen uit glas bestaat en dat er ook een geïsoleerd dak op ligt. De woonveranda kan je gebruiken als bureau, hobbykamer, keuken,...
Zorg dat je min of meer een idee hebt voor wat de veranda zal dienen.

Als je al een overkapping hebt of een afdak, kan je er ook voor kiezen om er de start van jouw veranda van te maken. Vraag gerust hier wat meer informatie.

Genoeg zon en licht is belangrijk voor jouw gezondheid

Samengevat, een veranda is ideaal als je een uniek plekje aan je woning wil toevoegen.
Het is een ruimte tussen je huis en tuin waar je elk moment kan vertoeven. Ook al is het ijskoud of bloedheet buiten, het blijft fijn vertoeven. Heb je een vaag idee over je veranda of wens je meer info? Aarzel dan zeker niet en ontdek wat je allemaal kunt realiseren !

Klik hier voor meer informatie

Ook interessant