Ledverlichting in en om het huis

23 mei 2016 Bron: Bouw & Wonen
Met ledverlichting haal je niet alleen sterk licht in huis, ook bespaar je hiermee op de energiekosten. Bovendien staat de ledlamp bekend om zijn hoge rendement. Driekwart van alle ledlampen gaan meer dan 20.000 branduren mee, iets dat we niet zien bij andere verlichting. De ledlamp vervangt de ouderwetse gloeilamp. Een ledlamp van 4 watt vervangt een gloeilamp van 25 watt, geeft net zoveel licht en is efficiŽnter en goedkoper in gebruik.

Overal toepasbaar

LED verlichting heeft een breed toepassingsgebied. Zo worden deze lampen binnenshuis gebruikt in hang-en wandlampen, staande lampen, in keukens en slaapkamers en nog veel meer. Ook als inbouwspot zien we steeds vaker dat er voor de voordelige ledlamp gekozen wordt. Daarnaast kan led ook uitstekend als feestverlichting gebruikt worden, omdat led in meerdere kleuren leverbaar is. Interessant detail is dat de kleur van de ledlamp het rendement bepaalt. Een rode ledlamp levert bijvoorbeeld een hoger rendement dan een witte ledlamp. Ledlampen die buiten worden gebruikt hebben vaker een hoger rendement, omdat koude hier een positieve invloed op heeft.

Ledprofielen en strips

Een mooie manier om licht te verwerken is door gebruik te maken van led profielen en led strips. Zo kunnen traptreden voorzien worden van verlichting, maar ook bijvoorbeeld kasten, als inbouw of als opbouw. De mogelijkheden zijn groot. Ledstrips worden vaak langs wanden, in de keuken, op de slaapkamer, onder dakgoten of elders gebruikt. De strips kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Dus ook voor de veranda of het terras.

Werkverlichting en tuinverlichting

Als tuinverlichting is led niet meer weg te denken. De lichtopbrengst is hoog terwijl de kosten erg laag uitvallen. Door de lange branduren kan led tuinverlichting jarenlang meegaan. Ook dit bespaart in de kosten. Ook als werkverlichting wint de ledlamp steeds meer terrein. Juist door de hoge lichtopbrengst is het prettig ťn voordelig werken met ledverlichting. Ook in de kerstboom komt led steeds vaker terug. Je ziet: led verlichting wordt overal toegepast. Ledverlichting heeft nog een prettig voordeel: het heeft minder CO2 uitstoot. En dat is ook nog eens beter voor het milieu. Kijk, daar worden wij nu blij van.

Ledverlichting in en om het huis

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo