Veranda - Overkappingen

Veranda als verlengstuk van je woning

De traditionele veranda die met één gevel tegen de woning werd aangebouwd is niet meer. De moderne, hedendaagse veranda is maximaal geïntegreerd als leefruimte in de woning. De perfecte ruimte voor bijvoorbeeld een home office of kantoor, een trendy zithoek of leefkeuken. Door de stijl en sfeer van de veranda maximaal te doen aansluiten bij die van de woning, vormt ze er een mooie architecturale eenheid mee. De hedendaagse verandasystemen zorgen voor een naadloze overgang van binnen naar buiten en versterken het buitengevoel zowel in de zomer als in de winter.

De innovatieve veranda toepassingen van Reynaers Aluminium verzekeren een grote architecturale vrijheid en een maximale integratie van de veranda als leefruimte. Met hun ultra slanke profielen, uiterst lage drempels en grote draagkracht zijn deze systemen geschikt voor grote glaspartijen die het buitengevoel versterken en een maximale lichtinval verzekeren. Dankzij de superisolerende profielen en het dubbel of driedubbel glas scoren deze systemen ook hoog op gebied van thermische en akoestische isolatie.

10 veranda tips

1. Integreer het ontwerp van de veranda in je bouwplan
Zelfs indien je niet meteen een veranda bouwt, is het toch belangrijk dat je hier al bij het ontwerp van je woning voldoende rekening mee houdt. Zo kan je de leefruimtes afstemmen op je toekomstige veranda en kan je ook nadenken over waar je de toegang naar de veranda zal voorzien.

2. Kies de beste plaats voor de veranda
Meestal kiest men voor een veranda achteraan het huis om optimaal van de tuin te genieten. Je kan voor de plaatsing ook rekening houden met de ligging ten opzichte van de zon. Zo is een oostgerichte veranda ideaal om te genieten van de zonsopgang. Voor een zuidgerichte veranda is steeds zonwering nodig om te vermijden dat de ruimte teveel opwarmt.

3. Kies een stijl die aansluit bij de stijl en sfeer van je woning
Om de veranda als leefruimte te integreren in je woning, kies je best voor een stijl en sfeer die aansluit bij die van je woning. Zo stem je de kleur- en materiaalkeuze best af op die van het buitenschrijnwerk van ramen en deuren, zodat alles een mooi samenhorend geheel vormt.

4. Kies de grootte van de veranda in functie van je budget en plannen
De grootte van je veranda zal afhangen van je budget en van je plannen om er bijvoorbeeld een home office of een knusse zithoek van te maken of een leefkeuken in onder te brengen.

5. Kies voor een inrichting in lijn met het interieur van je woning
Voor een lichte, transparante veranda kies je best voor lichte kleuren. Om ervoor te zorgen dat de veranda ééngeheel vormt met de rest van je woning, trek je best de stijl van het interieur van je woning door.

6. Vraag professioneel advies voor een haalbaar budget
De prijs van een veranda is afhankelijk van heel wat verschillende factoren. De materialen die je kiest, de grootte, de stijl, ... Wil je niet voor onaangename verrassingen komen te staan, informeer dan eerst goed bij een architect of bij een verandaspecialist.

7. Kiezen voor totaaloplossing
Een verandaspecialist begeleidt je project van ontwerp tot en met de inrichting. Hij levert een totaaloplossing en zorgt ervoor dat de communicatie tussen de verschillende vakspecialisten efficiënt verloopt. Hij begeleidt je ook bij het aanvragen van de bouwvergunning en het optimaliseren van je budget.

8. Juiste isolatie en beglazing
Voor een comfortable binnenklimaat kies je best voor sterk isolerende profielen en dubbel of driedubbel isolerende beglazing. Zo is zowel in de zomer en winter de perfecte temperatuur verzekerd.

9. Ventilatie en afkoeling
Een goed geïsoleerde veranda vereist ook een perfecte ventilatie. Vandaag is het mogelijk om aan de strenge ventilatie eisen te voldoen met een esthetische ventilatie oplossing die ingewerkt is in de ramen en deuren.

10. Goede basis, fundering profielen
De grondwerken, funderingen en vloer moeten een stevige en stabiele ondergrond vormen waarop de veranda probleemloos en voor het leven geïnstalleerd kan worden. Ook hiervoor kan je bij de verandaspecialist terecht voor advies.

Veranda als verlengstuk van je woning

CP 130-hoeksysteem: open perspectief

Het CP 130 schuif-en hefschuifgamma biedt een originele op­lossing waarbij de laterale glaspartijen op een hoek samenko­men zonder gebruik te maken van een hoekprofiel. Het effect is uiterst elegant, licht en luchtig en uitzonderlijk transparant. Binnen en buiten vloeien in elkaar. Hoewel de raamprofielen rond het glas visueel een mi­nimalistische indruk geven, is de weerstand en de sterkte van het schuifsysteem verzekerd door de perfecte combinatie van het aluminium met het glas. Zo kan het CP 130 hoeksys­teem glaspartijen aan die tot 300 kg wegen. Wanneer alle wanden opengeschoven zijn, reikt jouw tuin als het ware tot in de veranda en wordt je veranda een comforta­bele uitbreiding van het terras.

Concept Patio 155 schuifraam

Het CP 155-schuifraamsysteem is geschikt voor glaspartijen van meer dan 7 meter breed en maximaal 3,5 meter hoog met een glasgewicht tot maar liefst 1.500 kg. Dit creëert nieuwe architecturale dimensies voor de toepassing van dit populaire schuifraamsysteem in nieuwe en gerenoveerde gebouwen. De nieuwe hoekoplossingen voor het CP 155-hefschuifsysteem maken het openen van zowel naar binnen als naar buiten gerichte hoeken mogelijk, zonder afbreuk te doen aan de bekende voordelen van het systeem op het gebied van comfort en isolatie.
Voor wie vooral van het uitzicht naar buiten wil genieten, zonder het schuifraam te openen, kan CP 155 ook worden uitgevoerd met een verlijmde glashoek.

Hi-Finity: de ultieme verandatoepassing

Het Hi-Finity schuifraamsysteem van Reynaers Aluminium maakt gebruik van de meest geavanceerde technologie voor een maximaal uitgepuurd design. De aanwezigheid van de profielen is zo discreet dat het raam bijna onzichtbaar wordt. Zo wordt het gevoel van “buiten te wonen” nog intenser. Nooit gaven schuiframen de indruk zo licht te zijn terwijl ze het mogelijk maken om een indrukwekkende transparante structuur te ontwerpen die zich naadloos uitstrekt van vloer tot plafond. Hi-Finity is ui­terst geschikt voor ruime leefveranda’s. Dankzij de draagkracht en de innovatieve verbinding kunnen de glaspanelen een gewicht tot 500 kilogram dragen met een maximale raamoppervlakte van 9.5 vierkante meter en een maximale hoogte van 3.5m. De schuifdeu­ren zijn verkrijgbaar zowel met dubbele als driedubble beglazing. Het systeem voldoet zo aan de strengste isolatievereisten. Dit effect wordt nog versterkt door de uitstekende bescherming tegen lucht indringing dankzij de met teflon beklede dichtingen. Met één druk op de knop of via een afstandsbediening wordt het schuif­raam probleemloos automatisch geopend en gesloten.

CF 77 : Multifunctioneel vouwraam

Een ander voorbeeld van een Reynaers oplossing om naast het licht ook het buitengevoel vrij spel te geven geven in de woning is het CF 77 vouwraam. In een hand­omdraai verandert dit systeem je veranda in een terras en omgekeerd.