5 tips om je huis sfeervol te maken

Bron: Bouw & Wonen
5 tips om je huis sfeervol te maken
Niet iedereen is een geboren interieurdesigner, en dat is ook helemaal niet nodig! Er zijn namelijk genoeg manieren om je huis aangenaam en sfeervol te maken zonder dat je precies weet hoe dat nu allemaal zit met inrichten. Is het tijd om jouw huis om te toveren tot een warm en sfeervol thuis? Dan helpen deze handige tips je gegarandeerd op weg!

1. Het zit m in de kleine dingen

Nu kun je allerlei muren gaan verven of met behangpapier aan de slag gaan; maar het creren van sfeer zit m vaak in de kleine dingen. Het zijn dan ook vooral de dingen waar je niet zo snel aan denkt die een echte impact op de sfeer in je woning maken. Wat dacht je van de ramen bijvoorbeeld. Door deze te decoreren met unieke raamstickers zorg je niet alleen voor de nodige privacy, maar breng je ook direct (niet al te opvallend) een flinke dosis sfeer in de woning. Of je nu voor standaard doorzichtig raamfolie of juist voor een uniek printje kiest; het bedekken van dat grote, kale raam maakt een groot verschil!

2. Gebruik muurstickers

Zeker in een huurwoning is het fijn om de muren zo min mogelijk te beschadigen. Door originele muurstickers te gebruiken houdt je niet alleen je muren heel, maar breng je ook nog eens ontzettend veel sfeer in de woning. Je kunt de muurstickers helemaal aanpassen op de stijl in je woning. Gebruik bijvoorbeeld silhouet muurstickers in een modern interieur, of inspirerende quotes in een landelijk of industrieel interieur. Is het tijd voor iets nieuws, dan haal je de oude muurstickers er gewoon af en bestel je nieuwe!

3. Stickers voor meubels

Nu we toch over stickers bezig zijn, mogen we de stickers voor de meubelstukken in huis niet vergeten. Zo kun je die saaie, zwarte tafel in no-time omtoveren tot een sfeervol onderdeel van je woning. De stickers kunnen later ook gewoon verwijdert worden om alle meubelstukken in een handomdraai weer naar originele staat terug te brengen.

5 tips om je huis sfeervol te maken

4. Groen in huis

Zelfs de meest kale, koude woning wordt aangenaam wanneer er voldoende planten aanwezig zijn. Beeld jezelf maar eens een lege, witte ruimte in, en plaats daar in gedachten een mooie grote kamerplant in. Dat maakt dat de ruimte er direct een stuk sfeervoller uit ziet, toch? Hoe meer groen jij in huis haalt, hoe meer sfeer je creert.

5. Maak het warm

Hetzelfde geldt voor hout, kussens, dekentjes en andere warme materialen. Een kale ruimte wordt een stuk sfeervoller met een warm kleed op de vloer, en een lege badkamer ziet er meteen aangenamer uit met een paar mooie houten planken.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo